За нас предсрочните избори означават път към връщането на парламентарната

...
За нас предсрочните избори означават път към връщането на парламентарната
Коментари Харесай

Лидери на опозицията в Турция настояват за връщане към парламентарната система


За нас предварителните избори значат път към връщането на парламентарната система на ръководство на Турция, съобщи през днешния ден водачът на основната опозиционна Републиканска национална партия Кемал Кълъчдароглу.

Той сподели това на взаимна конференция след договарянията с председателката на Добрата партия Мерал Акшенер, която акцентира, че двамата са единомислещи за тази изключително значима цел.

„ Кампанията се развива в спокойна атмосфера. Въпреки всички вероятни спънки и провокации, и неимоверния напън от страна на държавното управление, ние вървим по пътя си за определяне на демократичната парламентарна система и за по-силен парламент. Това е пътят ни “, уточни Кълъчдароглу. Според него обществото чака Алианса на нацията, формиран от опозиционни партии, да завоюва болшинството в новия парламент, както и президентския пост, и това е голямата отговорност пред тях.

По време на срещата двамата са разискали механизмите за укрепването на парламентарната система и елиминирането на пречките пред Турция, както и методите за разграничаването на правосъдната система от държавния прелом, осъществен в нея.

Кандидатът на републиканците Мухаррем Индже планува 2 години временен интервал за връщането на парламентарната система. Преди дни, когато Акшенер разгласи платформата си, прикани партиите от Алианса на нацията дружно да изготвят пътната карта за въпросната цел. По същия въпрос тя ще се срещне с водача на Партията на благоденствието Темел Карамоллаоглу. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР