За нас няма значение на кого ще бъде даден третият

...
За нас няма значение на кого ще бъде даден третият
Коментари Харесай

Манолова: За нас няма значение на кого ще бъде даден третият мандат

За нас няма значение на кого ще бъде даден третият мандат, ние ще поставим всички старания да бъде образувано държавно управление, това сподели водачът на " Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова в предаването " Още от деня ".

" Инфлацията, мигрантската рецесия, четвъртата вълна на COVID-19, хората са обезпокоени от рисковете пред които се изправя България. За нас това е механически въпрос кой ще получи мандата. Ако третият мандат бъде даден на нашата парламентарна мощ, ние ще го дадем на " ИТН ", с цел да имат нов късмет да създадат държавно управление. Почтено е те да посочат премиера и главните министри. Служебният кабинет е доста добра база, оттова също може да бъдат употребявани специалисти. Ние не желаеме властови позиции, желаеме хората да получат непоклатимост, успокоение в лицето на един честен постоянен кабинет ", съобщи Манолова.

Тя изрази вяра, че отговорността към гласоподавателите ще бъде по-силна от политическото его на водачите.

" Сега е време партиите да създадат крачка обратно и да помислят за българския народ. Готови сме да участваме в договаряния с партиите на митинга и с Българска социалистическа партия за съставяне на държавно управление, би било почтено в случай че това държавно управление е с ориентиран мандат до идната пролет, което да преведе България през рецесията ", добави Мая Манолова.

По думите ѝ от " Изправи се БГ! Ние идваме! " са подготвени да дадат крачка обратно и да поддържат държавно управление, което ще бъде формирано от " ИТН ".

" Не се опитваме да влезем в това държавно управление, не желаеме постове, дано в него да влязат честни експерти от гилдиите, дано влязат служебни министри ", разясни Мая Манолова.

Тя посочи, че познава Ива Митева от дълго време.

" Ива Митева е виновен, квалифициран човек, само че решението би трябвало да бъде на " ИТН ". Така тя разяснява възможното издигане на Митева за министър председател.

" Ние поддържаме бюджета, ще създадем оферти, такива диалози могат да се водят откакто бюджетите са минали на първо четене. Утре ще има гласувания, след което ние ще подготвим нашите оферти и идната седмица може да приказваме с другите политически партии. Готови сме за диалози ", разяснява Манолова.

Според нея, в случай че няма актуализация на бюджета, служебното държавно управление ще бъде с вързани ръце. Тя изрази терзание, че няма да може да се дадат средства на хората на първа линия, медиците, граничните служители на реда, пожарникарите, земеделските производители, пенсионерите.

" Ще настояваме да се усили втората година на майчинството, да се приравни с минималната работна заплата ", акцентира Манолова.

Тя разяснява и днешната среща на Комисията по проверка в Народното събрание.

" Идвам от съвещание, в което се оказа, че безусловно е източено гориво от държавния запас, което е към хиляда това, за което се твърди, че е разлив. Ето, където и да бръкнеш в институциите, чиито управления бяха назначени от Борисов, се случват обири за милиони. Преди това бяга Автомагистрали, новото управление е в потрес. Където и да пипнеш, след ГЕРБ е потоп ", сподели още водачът на " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР