За нас новините за Шенген не са добри. Това е

...
За нас новините за Шенген не са добри. Това е
Коментари Харесай

Нинова: Новините за Шенген не са добри, това е подхвърляне на трохи

За нас новините за Шенген не са положителни. Това е подмятане на трохи. Ние сме пълноправен член на Европейски Съюз и не желаеме България да бъде третирана като второстепенна страна и българският народ като втора употреба народ. Изпълнили сме всички условия и би трябвало да бъдем признати пълноправно в Шенген. Това, че ще бъдем признати единствено по въздух е краткотрайно решение, което може да стане и непрекъснато и вечно. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Само транспортният отрасъл губи от това близо 100 млн.лв. годишно, хиляди хора стоят по границите и чакат. Това е незаслужено отношение и държим българското държавно управление и болшинството, което ръководи да вземе доста по-твърда позиция и да отстоява българския интерес подобен, какъвто е ", добави Нинова.

Тя е безапелационна, че би трябвало да се даде явен отговор на въпроса има ли сложено към нас условие да одобряваме квоти от бежанци от Европа към България. Нинова разяснява, че този слух върви и в случай че се окаже истина, то това би било по думите й “абсурдно ”.

Според нея България не би трябвало да се задоволява с въздушното пространство на Шенген, а в противен случай да работи за пълноправно участие.

Тя отхвърли да разяснява концепцията на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за отсрочване на газовата такса, както и във връзка с предлагането на двете ръководещи партии, договорката за покупка на “Лукойл ” да бъде финализирана единствено с утвърждението на Народно събрание. Нинова подсети, че по начало те са били срещу въвеждането на такса за пренос на съветски газ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР