За нас неявяването на Демократична България значи, че те не

...
За нас неявяването на Демократична България значи, че те не
Коментари Харесай

БСП разчете отказът на ДБ като нежелание да има редовен кабинет

За нас неявяването на " Демократична България " значи, че те не желаят да има постоянен кабинет и че желаят да отидем на избори. Това сподели пред публицисти в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Демократична България “ отхвърли среща за диалози за постоянен кабинет и актуализация на бюджета. Това е тяхно решение. Решенията носят и отговорност. Очевидно има някакъв разнобой сред тях – през вчерашния ден техен представител разгласи, че ще дойдат, през днешния ден няма. Това си е техен въпрос, да си решат вътрешните въпроси ", разясни тя.

По думите й, по-лошото е, че не желаят да стартира смяна на модела " ГЕРБ ", за който жителите стачкуваха. " Може би най-лошото за този миг е, че отхвърлят и да беседваме за актуализацията на бюджета. С това те рискуват да оставим пенсионерите без преизчислени пенсии, лекари и медици - без помощ за рецесията. Министерство на вътрешните работи и защитата без помощ за защита на границата. Икономиката без помощ за ограничения. Това са нашите заключения, решението и отговорността е тяхна. Това разяснява Корнелия Нинова след отхвърли на Демократична България да проведат среща, с цел да се разяснява актуализацията на бюджета ", уточни водачът на Българска социалистическа партия. 

Припомняме, че в петък президентът Румен Радев връчи третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тогава тя изясни, че партията ще търси поддръжка за предстоящ постоянен кабинет от  " Изправи се БГ! Ние идваме! ", " Демократична България " и " ИТН " и разгласи, че до 7 дни ще излъчи претендент за министър председател. 

Българска социалистическа партия организира първата си среща с " Изправи се БГ! Ние идваме! " в неделя, като на нея стана ясно, че и двете партии имат идентични визии по политиките на предстоящ кабинет и са съгласни да се образува държавно управление с протестните партии и Има Такъв Народ. 

Засега от Българска социалистическа партия не се отхвърлят от срещата си с " ИТН ", която е планувана за сряда. В четвъртък се събира Колективния орган на Националния съвет на партията. На този конгрес ще се реши по какъв начин ще действа партията. 

Третият мандат няма ограничавания в периода за предложение на кабинет. Когато обаче той бъде излъчен публично, още веднъж тече 7-дневен период, в който би трябвало да се събере поддръжка или мандатът да бъде върнат. Ако още веднъж бъде несбъднат, 46-ото Народно заседание ще бъде необуздано и ще бъдат планувани нови избори за парламент.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР