За нас не е въпросът просто откъде ще дойде предложение

...
За нас не е въпросът просто откъде ще дойде предложение
Коментари Харесай

Иванов : Предлагаме деполитизиране на процеса, за да имаме председател на НС


За нас не е въпросът просто от кое място ще пристигна предложение и кое е името, а каква е формулата. Това съобщи съпредседателят на " "  Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

„ Има два правилото. Единият е политическа формула – събират се избрана група партии със 121 депутати към една фигура и избират. Тя е породи въпроси като „ Аха, но вие ще управлявате ли дружно? “, и това кара партиите, когато има концепция, те се дърпат, тъй като би трябвало да се изясняват “, сподели той.

„ Другата логичност, която ние предлагаме – да се деполитизира този развой, с цел да имаме ръководител “, продължи Иванов.

Според него естественият метод е изборът на ръководител да е част от образуването на управническо болшинство, а не просто да се започва законодателният развой, като акцентира, че това е централен политически въпрос.

„ Може би диалогът би трябвало да стартира от въпроса дали в действителност ще има държавно управление, и тогава болшинството, което може да се конфигурира към някаква концепция, стратегия и посока, да си избере ръководител “, счита още той.

На въпрос по какъв начин ще се деполитизира процесът, той отговори: „ Като изборът на тази фигура бъде подложен в подтекста, че ще споделя пълномощията си, дали с някой различен или със зам.-председателите. Вариантите не са доста обичайни, комплицирани са, само че биха разрешили всеки да изясни за какво е дал своя вот за това и да отпушим процесът. “

„ Предложението на Вигенин не е в едната или другата посока на това, което обсъждаме “, допълти още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР