За нас е важно самата процедура за отдаване на концесия

...
За нас е важно самата процедура за отдаване на концесия
Коментари Харесай

Ангелкова: Mного плажове ще останат без стопани

За нас е значимо самата процедура за отдаване на концесия да бъде ясна, елементарна, предвидима, транспарантна, с цел да може всички бъдещи стопани на морските плажове да вземат участие и да имат опция да стопанисват тези характерни обекти. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, съобщи БГНЕС.
Министър Ангелкова взе присъединяване в съвещанието на парламентарната Комисия по районна политика и благоустройство, на което депутатите утвърдиха на първо четене измененията в Закона за концесиите. С тях се планува процедурите за концесиониране на морски плажове да се правят по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Причината - събитието, че от 1 януари 2019 година морските плажове се отдават по Закона за концесиите, затруднява процедурата и основава риск огромна част от морските линии да останат неохраняеми.
„ Ако ние не организираме специфичен ред за осъществяване на тези процедури, рискуваме огромна част от морските плажове да останат неохраняеми и без стопани, което ще докара до една неустановеност във връзка с проведения туризъм “, безапелационна бе министър Ангелкова. „ За да може Министерството на туризма да продължи да прави своята съществена активност, обвързвана директно с летния ни туризъм, не належащо процедурата да бъде уредена по специфичния закон, какъвто е Закона за устройството на Черноморското крайбрежие “, добави тя.
Министър Ангелкова акцентира още, че съществува юридически вакуум за ръководството, мониторинга и контрола поради спряна от съда разпоредба, което препятства работата на министерството в тази посока. „ Общият ред в Закона за концесиите е извънредно тежък във връзка с тези обекти. Те са приравнени с концесиите на летища, пристанища и така нататък, които изискват доста по характерни и тежки условия, предвид на техния стратегически темперамент “, разяснява министър Ангелкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР