За нас е удоволствие да сме в София, за да

...
За нас е удоволствие да сме в София, за да
Коментари Харесай

Мичели: Надявам се в София да направим още една крачка напред

" За нас е наслаждение да сме в София, с цел да играем пред нашата аудитория. Гледах мъжкия шампионата и се убедих, че българските почитатели обичат тима си и застават зад него ", разгласи селекционерът на женския народен тим по волейбол Лоренцо Мичели преди шампионата от Волейболната лига на нациите в София тази седмица, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Лоренцо Мичели
България ще се изправи против Бразилия, Италия, Доминиканската република и Полша в зала " Арена Армеец ", като ще гони победи над Доминикана и Полша, с цел да резервира мястото си в шампионата. " На последния шампионат показахме положително равнище, уповавам се, че на този шампионат ще покажем още по-високо равнище и ще създадем още една крачка напред. Имаме два доста тежки мача против Бразилия и Италия, където ще се опитаме да откраднем нещо - гейм или точка. Другите два мача са против тимове с нашия ранкинг, тъй че ще се борим с тях за победи ", показа Мичели.

" Нивото на Доминикана и Полша е сходно, само че те играят изцяло друг. Доминикана са атлетични има мощ в офанзива, с която би трябвало да се оправим, да ги отдалечим от мрежата с нашия сервис, всичко зависи от нашата транзиция. С Полша е друго, те играят доста бърз волейбол, само че от време на време имат проблеми при посрещането, тъй че организацията на блока ни ще бъде друга.. Те имат друг жанр, само че са почти на едно равнище с нас ", добави той.
Нася Димитрова
" Задачата ни е да победим Доминикана и Полша, с цел да останем във ВНЛ, само че не би трябвало да излизаме с мисълта, че би трябвало да бием единствено тези два тима. Трябва да даваме максимума от себе си във всеки един мач, с цел да се гради опит в младите състезателки ", разгласи централната блокировачка Нася Димитрова.

" Със сигурност ще бъде доста мъчно, тимът ни е много подмладен, някои от главните играчи ги няма. Ще се борим за оставане в шампионата, тъй като това е шампионат, който може да построи тима в идващите години и да покажем много по-добри резултати. Огромна чест и привилегия да играеш за националния тим и да играеш за българската аудитория. Надяваме се да създадем положителни мачове и да зарадваме публиката ", показа Димитрова преди началото на шампионата.

Либерото Жана Тодорова изрази неспокойствие от идните мачове в София. " Много е прелестно за поредна година шампионат от международна класа да бъде в България. За мен е по-специално да играем в Арена Армеец, тъй като това не ми се е случвало до момента. Видяхте на мачовете на мъжете страхотна атмосфера и да се надяваме да играем добре, с цел да идват от ден на ден хора. Невинаги физиката побеждава, нашите мощни детайли са сервиса, да играем добре в отбрана и да играем по-умно в офанзива, а не силово. Мястото на България е във ВНЛ при най-хубавите, с цел да можем да се развиваме ", сподели тя.

От 28 юни до 3 юли София приема шампионата от третата седмица на Волейболната лига на нациите при дамите. Женският народен тим на България ще изиграе първия си мач от домакинския шампионат от Волейболната лига на нациите в " Арена Армеец " на 28 юни (вторник) против Доминиканска република. На 1 юли (петък) " лъвиците " се изправят против Бразилия - финалистки от последните две издания на Волейболната лига на нациите, сребърни медалисти от олимпийските игри в Токио и №2 в света при дамите сега. На 2 юли (събота) родните националки посрещат настоящите европейски шампионки от Италия. На 3 юли (неделя) България се изправя против Полша. Всички български мачове са от 20 часа. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР