За нас е по-важно да има правителство с първия или

...
За нас е по-важно да има правителство с първия или
Коментари Харесай

Александър Николов: Готови сме да подкрепим правителство с първия и втория мандат, но не на всяка цена

За нас е по-важно да има държавно управление с първия или с втория мандат. Готови сме да подкрепим държавно управление с първия и втория мандат. Това не значи, че сме подготвени да подкрепим държавно управление непременно. Това сподели по NOVA NEWS депутатът от " Български напредък " Александър Николов.

" Въпросът е обвързван с отговорността. Въпросът ще бъде – кой ще я поеме, сподели той. Първата политическа мощ ще успее ли в името на консенсуса да обезпечи болшинство. Втората политическа мощ ще успее ли да откри общото, с цел да се изправи пред предизвикателствата… Ако никой не поеме отговорността, кой ще понесе отговорността за това, че не можем да излъчим постоянен кабинет и работещ парламент ", сподели Николов.

Готови сме да подкрепим всеки, който е подготвен да даде отговор на този въпрос, сподели депутатът.

" Важно е да се обезпечи работещо болшинство. Докато не чуем целите, не седнем на масата, не сме осведомени с визията, сме в хипотези. През цялата акция БВ заявяваше, че е необходим подход… В Народното събрание стартира да се образува консенсус, след това фокусът се измести. Към момента считам, че този късмет към момента е налице ", добави Николов.

" Надявам се и от БВ апелирахме това болшинство да прояви мъдрост, тъй като нито е времето, нито е приоритет изборното законодателство. Ако това е част от консенсуса, … все по този начин стои нуждата да вземем отношение, да защитим фамилните ограничения ", сподели той.

" БВ като групировка е подготвена да потърси оптимално необятно, в случай че щете – конституционно болшинство. Ние ясно декларирахме, че една от главните отговорности да се образува болшинство, е да излъчи държавно управление, което да внесе бюджет ", сподели депутатът от новата групировка.

Запитан за мнение за хартиената бюлетина, той отговори: " Спрямо актуалната обстановка сме за оставане на машинното гласоподаване и не сме съгласни с връщане на хартиеното гласоподаване. Не сме видели обстоятелства и доказателства машинното гласоподаване да въздейства на честността на вота. Проблем е средата, която имаме и в която купеният, следеният избор ще доведат деформиране честността на жителите. ".

Район " Чужбина " може да се образува с дейна регистрация, счита той. Ако се стъпи на твърдото число, мандатите ще бъдат под 10. По-важното е да стигнем до правилото, по който ще се дефинират мандатите, счита Александър Николов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР