За нас е по-важна политическата формула, върху която ще стъпи

...
За нас е по-важна политическата формула, върху която ще стъпи
Коментари Харесай

Христо Иванов: Бихме обсъдили вариант за кабинет с по-ограничен хоризонт -

За нас е по-важна политическата формула, върху която ще стъпи кабинетът, в сравнение с въпросът за името на идващия министър председател ", съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в коридорите на Народното събрание. 

Той е на мнение, че значимото е да се разбере дали става въпрос за ново държавно управление, което да си сложи за цел да довърши четиригодишния мандат, или за кабинет с по-ограничен небосвод и дневен ред, който да реши най-спешните проблеми в границите на идната година:

" Бихме обсъждали и подобен вид, който би отместил фокуса върху по-експертни фигури, а не толкоз политически водачи ", сподели Иванов.

Според него поддръжка за лъчение на държавно управление с първия изследователски мандат, който на следващия ден президентът Румен Радев следва да връчи на Политическа партия, може да бъде събрана в границите на това Народно заседание.

" Топката е в полето на мандатоносителите от " Продължаваме промяната ". Те би трябвало да кажат каква визия имат ", сподели съпредседателят на Демократична България. 

Христо Иванов съобщи, че могат да се търсят разнообразни формули за сформиране на нов кабинет, като най-хубавият вид за страната е да бъде излъчено постоянно държавно управление още с първия мандат.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР