За нас е изключително важно да изведем трафика от Бургас

...
За нас е изключително важно да изведем трафика от Бургас
Коментари Харесай

През есента започва изграждането на Северния обход на Бургас


" За нас е извънредно значимо да изведем трафика от Бургас и по тази причина е приоритет построяването на Северния обход на град “. Това съобщи при визитата си през днешния ден в Бургас министърът на районното развиване Николай Нанков. Той добави, че сега се работи по подробния организационен проект и до края на юни ще бъде оповестена процедурата по инженеринг. Ако няма обжалване, през есента ще започва построяването на северния обход, който ще свърже северното с южното черноморие.  

Не единствено поддържам концепцията на кмета Димитър Николов за четирилентови пътища от Бургас до общините в района, само че я обсъждаме и с вицепремиера Томислав Дончев. Ще осъществяваме тази идея- скоростни пътища, които да свързват общините с Бургас “, съобщи още министър Нанков. Той добави, че реализирането на тази концепция ще даде път и на доста други районни планове.

Министърът на районното развиване, кметът на Бургас, инж. Дончо Атанасов и бургаските депутати от ГЕРБ, направиха ревизия на реконструкцията на пътния сектор Ветрен – Бургас. Ремонтът на правата ще завърши до 5 юни.

" Обходът на Ахелой е в график, до 18 ти май ще приключат всички действия и за летния сезон двете прави ще са подготвени. За обхода на Поморие също има определен реализатор, само че текат обжалвания. Нашата цел е до идващия туристически сезон да приключим с обхода на Поморие и северната дъга на Бургас “, съобщи още министър Нанков. Той добави, че над 100 млн. лева са вложени в пътна сигурност и създаване на пътища в Бургас и района.  

Готов е и техническия план за пасарелката на Атия и до края на май ще стартира строителството. " Между 8 и 10 % от всеки план отделяме са за пътна сигурност “, сподели още районният министър. Той заяви още, че стартира проектирането на шумоизолираща стена в Сарафово, поради многочислените тъжби на жители от шума на самолетите.  

 
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР