За нас е хубава новина за консорциума, който ще строи

...
За нас е хубава новина за консорциума, който ще строи
Коментари Харесай

Валентин Николов: Втора АЕЦ ни трябва при проблем като COVID-19

За нас е хубава вест за консорциума, който ще строи АЕЦ “Белене ”. Политическият фактор подвига цената на плана. Този фактор е зависим на геополитика. Сега този фактор е много дребен. Това сподели депутатът от ГЕРБ Валентин Николов по БТВ.
Всичко си има процедури. Ясно е какво би трябвало да се случи. Експерти изопачават обстоятелствата. Всичко е изчислено. Ще има положителни практики на предпазване на нуклеарното гориво. То ще бъде на наша почва. това е стратегическа суровина. Не се знае дали в един миг няма да ни потрябва.

На въпрос дали ни би трябвало втора АЕЦ, той сподели, че България не би трябвало да бъде обсъждана като независима страна. Без нуклеарна централа ние можем да съществуваме. Но в случай че се получи проблем като с COVID-19, би трябвало да има заменяне. Убеден съм, че АЕЦ “Белене” ни би трябвало. АЕЦ " Белене " ще бъде с държавно присъединяване - това, което сме дали до тук.

Зная кой още желаеме да разгледаме за началник на КЕВР. Искаме да е младеж. Това е Пламен Младеновски от КЕВР. Той е един от сърцето, които дават цената, каквато е€ Искаме да му разгледаме кандидатурата, само че не мога да кажа дали ще е той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР