За нас е голямо удовлетворение, че сме оценени. Тази награда

...
За нас е голямо удовлетворение, че сме оценени. Тази награда
Коментари Харесай

Иван Петков: Целта ни е излизане от групите

„ За нас е огромно задоволство, че сме оценени. Тази премия се дължи на колектива, който имаме. Клубът, на който пазиме цветовете е една привилегия, която не е за всеки “, съобщи старши треньорът на ВК Марица Пловдив Иван Петков, който през днешния ден получи наградата за треньор на месец ноември в обичайна анкета на Пресклуб „ България “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Наградата за тим на месеца по решителен метод също бе присъдена на маричанки, след историческия пробив и влизането в групите на най-силния волейболен шампионат в Европа - Шампионската лига.

Пловдивският отбор е в една група с съветския гранд Динамо Казань – вицешампион на Русия, Хемик Полице – първенец на Полша и Визура Рума - първенец на Сърбия.

„ За нас е чест да сме пред вас и да бъдем спечелили в тази ранглиста. Не съм си и мислел, че ще спечелим, тъй като имам огромен почит към всички треньори и тимове, които работят в България.

Зад този триумф стои труда на доста хора, на които желая особено да благодаря. Надявам се, че ще продължаваме по същия метод и ще спечелим колкото се може повече награди. Това обаче е много мъчно, защото конкуренцията е доста огромна. Не го споделям просто от учтивост, а поради това, че уважението към останалите сътрудници и тимове е в действителност голямо.

Пожелавам си да имаме опцията да пазиме позициите, до които сме достигнали. Да продължим в тази възходяща линия, към която неимоверно вървим от няколко години.

За нови попълнения на този стадий не мога да разясня. Смятам, че имаме добър колектив и екип, който може да се оправи със обстановката, в която се намираме “, разяснява наставникът на тима.

„ Нашата упоритост в групата е да играем добре във всеки мач. Нормално е да си поставяш цели, а нашата е да излезем от групата. Отборите на Хемик и Визура несъмнено са на по-ниско равнище от Казань. На първо четене е доста елементарно да се дават прогнози дали имаме късмет против тях. Аз персонално мисля и се надявам, че имаме подобен. Главната ни цел ще бъде да вземем второто място, с което надлежно да излезем и от групите “, безапелационен бе Иван Петков за задачите пред Марица.

„ Зад нашия труд стоят в действителност доста хора. Това не сме единствено ние, които упражняваме в залата, само че и треньорският колектив, президентът на клуба и още доста лица. Това е триумф за цяла България “, добави посрещачката на „ жълто-сините “ Радосвета Тенева.

„ Надявам се с положителното си показване в групата, да продължим да пазиме името на тима. Благодарим за поддръжката и за оценката, която ни давате “, показа Тенева.

" Първата ни цел е Купата на България, която започва след няколко дни. След Нова година още от 11-ти януари започваме с мачовете в Шампионска лига, където се надяваме да бъдем конкурентоспособни на тимовете. Надявам се, че ще покажем най-хубавата си игра “, приключи състезателката на Марица. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР