“За нас е чест да ви посрещнем в Русе по

...
“За нас е чест да ви посрещнем в Русе по
Коментари Харесай

Кметът на Община Русе Пенчо Милков посрещна посланика на Нидерлан...

“За нас е чест да ви посрещнем в Русе по време на обичания на доста европейци интернационален фестивал “Мартенски музикални дни ”. Русе е образец за европейски град, който непрестанно се развива. Поставихме си за цел да подобрим и транспортната съгласуваност и към този момент имаме удостоверение и на европейско равнище за създаване на втори мост над река Дунав. Вярвам, че това ще спомогне и за основаване на нови благоприятни условия за развиване на комерсиалните взаимоотношения сред двете страни “, сподели Пенчо Милков.

.

 

Кметът срещна дипломата с икономическия профил на Русе и капацитета за вложения, както и с политиката на бистрота на ръководството. Специално внимание бе обърнато и на образованието в общината - по-доброто образование, въвеждането на роботиката като част от просветителния развой на 3 и 4 клас във всички учебни заведения, места за всички в предучилищното обучение и разнообразието от специалности. Обсъдено бе и развиването на Русенския университет “Ангел Кънчев ” като място, което приготвя качествени, с новаторско мислене, фрагменти за разнообразни браншове.

 

“Русе се развива извънредно добре и придобива съвременен образ. За нас бе извънредно наслаждение да посетим “Мартенски музикални дни ”, като през идващите му издания бихме се присъединили и с наши изключителни музиканти ”, сподели Н. Пр. Симон ван дер Бург.

 

Дипломатическата кариера на посланика стартира през 1993 година и в годините по-късно заема разнообразни позиции в Министерството на външните работи, Постоянното посланичество на Нидерландия към Европейския съюз в Брюксел и Посолството на Нидерландия в Москва. През последните четири години, преди да дойде в България, служи като церемониалмайстор на Н.В. Крал Вилем-Александър Нидерландски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР