За нас датата 11 юли е също толкова удачна, колкото

...
За нас датата 11 юли е също толкова удачна, колкото
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: За всички е ясно, че шоуто приключи

За нас датата 11 юли е също толкоз удачна, колкото всяка друга дата - когато и да са изборите, ние сме в безспорна подготвеност. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред публицисти след консултациите при президента за сформиране на ЦИК.

Според Атанасова сега страната е в политическа рецесия. В момента нито една партия отвън ГЕРБ не пожела да вземе мандата и да сформира кабинет, което е тотално безконтролно, уточни тя.

Десислава Атанасова чака да има конституционна рецесия тогава, когато някоя от конституционно избраните институции спре да действа по този начин, както Конституцията повелява. Тя не се нае да пророкува какъв ще бъде изборът на българските жители на 11 юли. Всеки ще има опция да се запознае с програмата на ГЕРБ идващия месец. " За всички е ясно, че шоуто завърши, време е за носене на отговорност ", прикани Атанасова.

На въпрос дали министър председателят в оставка Бойко Борисов още веднъж ще се откаже от премиерското си място и след идните избори, Атанасова съобщи, че министър председателят очевидно е липсвал доста както в пленарна зала, по този начин и в президентството. Тепърва към момента нямаме декрет за разформироване на Народно събрание и ЦИК има 57 дни да извърши редица дейности, а по-късно всички ще видите нашите кандидатски листи, сподели още Атанасова.

Тя изясни, че не е сюрпризирана от консултациите за съставянето на новата ЦИК, защото единствено ГЕРБ били подготвени с всички документи. Това че няма връзка сред другите партии приписвам на прекомерното самочувствие на политическите водачи от смяната, означи Атанасова и разяснява, че е видно, че макар че желаят да ръководят, даже нямат обикновен консенсус за избор за ЦИК.

Тя не знае за какво останалите политически партии са нямали оферти. " Много бяха груби и грозни нападките от един човек ", добави Атанасова и още веднъж съобщи, че не позволява тъкмо Мая Манолова, известна с " Костинброд " и с още какво ли не, да приказва нито за морал, нито за каквито и да било други етични правила. Господин Ципов се готви за чуването на 7 май и аз се надявам, че напълно скоро ще бъде образувана новата ЦИК ", уточни Атанасова.

Тя се заяде и със социалистите, които нямали правист в техните оферти за членове на ЦИК. ЦИК е групов орган, самостоятелен подобен и не може да бъде подчинена на никого, с изключение на на волята на народните представители и парламентарните групи. ЦИК взима решенията си като съгласува с болшинство в някои моменти и квалифицирано такова. До този миг никой не е имал такова болшинство, посочи Атанасова.

Тя счита, че кандидатурите на ГЕРБ дават отговор на всички условия на закона и на новото болшинство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР