За нас борбата с корупцията е приоритет, независимо кой управлява

...
За нас борбата с корупцията е приоритет, независимо кой управлява
Коментари Харесай

Борбата с корупцията е приоритет за БСП

" За нас битката с корупцията е приоритет, без значение кой ръководи и до коя институция се отнася. Внасяли сме сигнали по време на ръководството на Бойко Борисов за злоупотреби, внасяли сме сигнали и по време на държавното управление на Кирил Петков, в което участвахме. По същия метод сме алармирали за нарушавания от служебните кабинети на президента Румен Радев. " Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг.
Тя показа директория със сигналите и питанията в Народното събрание, свързани с корупция от служебните министри. Първият сигнал, който социалистите са внесли, е от 13 декември 2022 година, а последната тъжба е от 24 януари т.г.
Нинова посочи, че за тях са били сезирани някогашният основен прокурор Иван Гешев, сегашният и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, СГП и САП и четири министерства.
" Отправили сме осем питания и сме правили осем полемики в Народното събрание за корупция - за Министерството на земеделието, за контрабанден канал, за продажба на парцели на занижени цени, за контракта " Боташ ", за доставка на храни и питиета за българските затвори ", напомни Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР