За напрежение в детски градини заради твърде много записани деца

...
За напрежение в детски градини заради твърде много записани деца
Коментари Харесай

Напрежение в детски градини: много деца са записани за лятото, отпуските невъзможни -

За напрежение в детски градини поради прекалено много записани деца за лятото и неспособност освен това състояние работещите там да излязат в отпуск заяви профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа ".

Става въпрос за градини в София.

" В Синдикат " Образование " постъпиха многочислени сигнали от столични детски градини по отношение на назряващ спор сред работодатели-педагогически и непедагогочески персонал-родители във връзка огромния брой записани деца за наличие през лятото и невъзможността личният състав в детските градини да употребява полагаемия си заплатен годишен отпуск ", пишат от синдиката.

Оттам оферират Столична община да обезпечи финансиране за заместници на личния състав през лятото и оферират работата да се предложи на студенти по педагогика, които през летните месеци нямат занятия, нито сесия.

" Може да се приложи и досегашната процедура на затваряне на градините за 1 месец през лятото по отношение на осъществяване на ремонтни действия ", оферират още от профсъюза.

Той ще предложи и на МОН да сътвори национална стратегия, която да поеме финансирането на заместници на титулярите в детските градини през лятото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР