За над 20 години като огнеборец Никола Гърдев, началник смяна

...
За над 20 години като огнеборец Никола Гърдев, началник смяна
Коментари Харесай

20 години опит, десетки спасени животи, заплата под 1000 лв.

За над 20 години като огнеборец Никола Гърдев, шеф промяна РДПБЗН – Сливен, е минал пътя от възторга до разочарованието. Въпреки че специалността била детската му фантазия, през днешния ден е измежду протестиращите.

„ Ние до неотдавна нямахме никакви модерни защитни дрехи. Преди няколко години се раздадоха такива, след това се оказа, че срокът на експлоатационна валидност изтича. Просто от тези, които взеха нови, употребяваните се раздадоха на останалите сътрудници “, споделя Гърдев.

Липсвали условия за предпазване на защитните облекла. Те губели качествата си и влизайки в огъня, всеки се излагал на риск.

„ Всеки пере, където откри за добре, с цел да могат поне да бъдат изчистени, тъй като пък тези артикули на горенето, които остават по тях, са канцерогенни най-малкото. Или пък в допълнение тровят индивида, който ги носи “, споделя той.

Новите в системата рискували живота си за към 600 лв. месечно, а опитните огнеборци получавали под 1000, споделя Никола Гърдев.

Според него политиката на Министерството на вътрешните работи по отношение на развиването на пожарната е непоследователна, а спомагателните 55 милиона лв. към бюджета на Министерство на вътрешните работи за следващата година, оповестени от финансовия министър Владислав Горанов, са незадоволителни.

Протестиращите споделят, че не усещат поддръжка от премиера, които е техен някогашен сътрудник.

„ Първият път, когато той стана министър-председател, за нас беше един ярък лъч, че нещата ще се случат най-сетне. Но още тогава, с времето, което минаваше разбрахме, че и тогава няма да се случи “, споделя Гърдев.

Признава, че му е минавало през мозъка да напусне.

Недостиг на пожарникари има в цялата страна.

Протестът стартира в 12 ч. В него ще се включат над 500 огнеборци от цялата страна.

--> В предаването „ Тази събота “ по bTV зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов разяснява, че настояванията на пожарникарите са обективни. Според него проблемите могат да се вземат решение с разговор. По думите му нарастването на заплатите при чиновниците на терен, които рискуват живота си, ще е по-голямо, в сравнение с за администрацията.

Вижте още във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР