За мошениците няма почивен ден, нито подбор на жертвите си.

...
За мошениците няма почивен ден, нито подбор на жертвите си.
Коментари Харесай

Мошениците се насочиха към украинските бежанци у нас!

За мошениците няма почивен ден, нито асортимент на жертвите си. Пример от група за взаимопомощ на украинските бежанци у нас в обществените мрежи потвърждава това за следващ път, видя GlasNews.bg.

Член на групата е получил имейл от жена, изпаднала в неволя. Поне по този начин наподобяват нещата в началото. В известието си тя изяснява, че би трябвало да се придвижи от гарата в Киев до България дружно с дребната си щерка.

Жената била ориентирана към Mapahelp -карта в помощ на украинските жители, бягащи от войната. Картата събира и дава информация за организации и хора отвън Украйна, които са подготвени да оказват помощ на украински жители гратис. Тя съдържа данни за местата, където украинците могат да получат храна, заслон, здравна и психическа помощ.

По думите на бягащата от войната, двете с дъщеричката са изпуснали безплатния трен и са им нужни €190 за билети, с цел да стигнат до България. Тя моли да и бъдат преведени по PayPal.



Получателят на имейла обаче прави бърза инспекция и схваща, че известието идва от Съединени американски щати и предизвестява останалите хора да бъдат доста деликатни за сходни измами. Потребителите под обява на Мариан Цолов потвърдиха, че това не първият сходен случай и прецизират, че мошениците са задобряли доста в " занаята " си, като даже употребяват действителни истории на хора в неволя от новинарски излъчвания.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР