За моряците, решили да преплават Атлантическия океан, Канарските острови заемат

...
За моряците, решили да преплават Атлантическия океан, Канарските острови заемат
Коментари Харесай

С новата си изложба Атанас Хранов предлага пътуване до Канарските острови

За моряците, решили да преплават Атлантическия океан, Канарските острови заемат изключително място. Това е късчето земя, от което те най-често се оттласкват, отправяйки се на дълго чаканото странствуване. На тази географска точка, на границата сред сушата и океана, ще води художникът Атанас Хранов посетителите на новата му галерия " Sailor`s Bay - Гран Канария " в изложба " Ракурси ". Нейното разкриване е през днешния ден в 18.30 , оповестява екипът на галерията.

Изложбата е построена към действително съществуващия бар Sailor`s Bay в града Лас Палмас, който е една от двете административни столици на Канарските острови дружно със Санта Крус де Тенерифе. Тя демонстрира лицата на моряците, подготвящи се за преплаване на океана или почиващи си от морската простор.

" В скроения от дъски на разрушени кораби бар можеш да изпушиш " Следобедна лула за носталгии ", да срещнеш " Еднокракия холандец и жена му ", да се влюбиш в " Полякинята и белите хлябове ", да държиш в ръката си " Нож Добра Надежда ". Но най-много може да забравиш времето за отплаване ", пишат от галерията.


© Галерия "Ракурси "

" Полякината и белите хлябове " - платно от изложбата.

Sailor`s Bay се намира на пристанището в Лас Палмас и предлага на моряците както храна и питиета, по този начин и безжичен интернет и компютри. Нещо, което е даденост за хората на сушата, само че за тези, които прекарват по-голямата си част на яхти, е напряко разкош. Заведението приканва посетителите си и да си вземат книга от библиотеката на бара, или да си разменят книги с други моряци.

" Магическите лица на Атанас Хранов са самотни в своята горделивост, величави в самотата си, само че най-много – даващи кураж на всички нас, които стоим на ръба и очите ни изтляват по хоризонтите, който бягат напред ", пишат още от галерията.

Атанас Хранов приключва Националната художествена академия през 1987 година Работи в региона на пластичните изкуства. Характерна линия на неговия жанр е смесването на разнообразни материали като бронз, дърво, ръчна хартия, платно. Автор е на взаимни планове с поетите Веселин Сариев и Александър Секулов. Негови творби са част от сбирките на Националната художествена изложба, както и на други музеи в страната и частни сбирки в България и чужбина.

Изложбата може да бъде забелязана до 1 юни , а изложба " Ракурси " се намира на ул. " Хан Крум " 4.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР