За момента няма да има нова процедура за избор на

...
За момента няма да има нова процедура за избор на
Коментари Харесай

Засега без нов конкурс за БНТ, Кошлуков продължава да е директор

За момента няма да има нова процедура за избор на общоприет шеф на Българска национална телевизия, стана ясно след днешното съвещание на Съвета за електронни медии. Причината - тъжба на един от претендентите за резултатите на провалилия се избор преди седмица.

Макар председателката на Съвет за електронни медии Соня Момчилова да разгласи още тогава, че ще стартира нова процедура за общоприет шеф, на идващото съвещание Съвет за електронни медии би трябвало да разиска последствията от жалбата и по кое време ще може да се процесът по желание да рестартира.

Осем бяха претендентите на завършилия на 29 юни конкурс, измежду тях по два гласа получиха Емил Кошлуков, Венелин Петков и Ирина Величкова, само че за избор са нужни три гласа от 5-имата членове на Съвета.

Освен тях на състезанието се явиха още Сашо Диков, Сашо Йовчев, Василена Матакева, Красимир Ангелов и Светлана Божилова.

В момента Кошлуков продължава да е изпълняващ длъжността шеф на Българска национална телевизия и след три дни - на 10 юли - ще е към този момент с изминал мандат. Процедурата на Съвет за електронни медии ще отнеме над месец и половина - и това е в случай че бъде оповестена на идващото им съвещание след седмица. Кошлуков бе единственият претендент, против който имаше апел да не бъде позволен изобщо до избора, само че Съвет за електронни медии реши друго.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР