За момента на територията на София все още има свободни

...
За момента на територията на София все още има свободни
Коментари Харесай

Директорът на РЗИ София предупреди за нови мерки, но София още била далеч като числа

За момента на територията на София към момента има свободни кревати за заболели от ковид. Това съобщи ръководителят на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев.
Според думите му, са заети 65% от интензивните и малко над 55% от леглата за леки и тежки случаи. Но поради развиването на обстановката, лечебните заведения в столицата са подготвени да открият нови кревати за COVID-19.
 От 8 март действително в цяла България се стопират плановите интервенции От 8 март действително в цяла България се стопират плановите интервенции
Все още не сме получили формалната заповед, само че от понеделник, 8 март, се стопират плановите интервенции в алените зони в страната –...
На въпрос на Нова телевизия какво ще се случи като ограничения, в случай че наклонността продължава да е възходяща (), отговорът на Пенчев удостовери, че имало решение за избран тип ограничения при постигане на " избран спешен предел ", само че София още била надалеч от въпросния предел. " Да, при избрани условия може да се затворят заведения за хранене – за момента не ", добави Пенчев.
Д-р Пенчев е безапелационен, че персоналната отговорност е преди всичко. Той даде образец – в края на седмицата пристигнал полет от Хамбург, на който се качил един позитивен за ковид човек, по пътя му става неприятно и в последна сметка се постанова целият полет – 100-тина души, да бъде карантиниран. " 100 здрави индивида поради 1 ", възмути се лекарят.
По думите на Пенчев, към момента чакаме удостоверение от AstraZeneca за доставки на ваксини – чакат се на следващия ден, 9 март, малко под 80 000 ваксини, както и още една доставка до края на март от малко под 30 000. На територията на София-град има 105 000 получени ваксини, 95 000 са сложени, а получили ваксина са най-малко 85 000 души в столицата. " Докато не видя имунизацията кацнала на Летище София и прибрана в хладилника, не мога да кажа, че тъкмо този график ще се съблюдава ", акцентира Пенчев.
Специално за оксфордската ваксина (на AstraZeneca), лекарят сподели, че се поставят всички пристигнали дози сега, тъй като интервалът сред първата и втората имунизация е към 70 дни т.е. чака се да има нормализиране на доставките.
 Заради властта Борисов ни тика към ковид Заради властта Борисов ни тика към ковид
От най-малко месец и половина насам всеки, който реши малко да се заинтересува и да отдели няколко минути от времето си да се върне на проги...
Що се отнася до разпределението на ваксини, Пенчев сподели, че те се дават на всички РЗИ и РЗИ-тата съгласно потенциала си насочва имунизациите. " Макар и по малко, раздаваме на безусловно всички ", изясни шефът на РЗИ-София за метода в столицата.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР