За момента имаме 109 народни представители, докато приемането на законите

...
За момента имаме 109 народни представители, докато приемането на законите
Коментари Харесай

Денков: Към момента имаме подкрепата на 109 депутати

„ За момента имаме 109 народни представители, до момента в който приемането на законите за осъществяване на тези задания изискват болшинство. Така че това е същинската полемика, която следва. Чувствам се задоволен, че диалогът с президента и екипа му беше концентриран върху тези задания, които имаме да решаваме “,каза акад. Николай Денков, който получи втория мандат за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев

Той показа, че основата е била сложена с този план за решение, който от Политическа партия са предложилии който слага въпросите върху какво би трябвало да се концентрирати какви задания би трябвало да свършат, търсейки болшинство в Народно събрание.„ Всички ние имаме история с президента и институцията, познаваме се с него от 2017 година когато бях поканен за министър в предишен длъжностен кабинет. Има какво да си кажем всъщност, говорихме за това какво би трябвало да се свърши за България. “

Той повтори главните 4 целта, коитообединяват всички политически сили и жителите, които те съставляват. Първият приоритет е за новаторска, високотехнологична стопанска система.

Като втори аспект акад. Денков определинационалната сигурност и правовата страна.

Третият приоритет е свързанс енергийната сигурност,актуален проблем поради войната в Украйна.

„ Четвъртият - с понижаване на неравенствата и достъп до качествено обучение и опазване на здравето, тъй като България е единствената страна, в която след влизането ни в Европейски Съюз проблемите се усилват “, добави акад. Денков.

Днес в зала " Изток " на Народното събраниеще се организира среща с парламентарно показаните партии по отношение на приемането на втория мандат и националните цели за сформиране на държавно управление.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР