За модернизацията на образователната система и насърчаване на интереса към

...
За модернизацията на образователната система и насърчаване на интереса към
Коментари Харесай

МОН: Първите училища подписват договори за създаването на STEM центрове

За модернизацията на просветителната система и поощряване на интереса към науката и технологиите първите български учебни заведения публично подписват контракти за построяването на нови STEM центрове . Това се случва в границите на Плана за възобновяване и резистентност с упоритостта да се усъвършенства качеството на образованието и да се приготвят учениците за бъдещето.

Церемонията по връчването на договорите ще се състои на 5 март в STEM центъра на 90. Средно учебно заведение „ Ген. Хосе де Сан Мартин “ в столичния квартал „ Люлин “. Събитието ще означи формалния старт на плана, като ще участва и министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

Проектът „ Училищна STEM среда “ е част от Националния проект за възобновяване и резистентност, планува построяването на нови STEM кабинети в над 2200 учебни заведения и центрове за специфична просветителна поддръжка в цялата страна. Това включва вложения в съвременно съоръжение, подобаващи образователни материали и образование за учителите, което ще способства за основаването на стимулираща образователна среда, насърчаваща интереса към науката, технологиите, инженерството и математиката.

Инициативата има за цел освен да обогати просветителния развой , само че и да обезпечи на учениците нужните познания и умения за сполучлива реализация в света на науката и технологиите. С това се слага началото на една нова епоха в българското обучение , където подготовката за бъдещето и развиването на компетентности в основни области стават приоритет.

Със стартирането на този план се прави забележителна стъпка напред към осъвременяване на образованието и повишение на конкурентоспособността на учениците на интернационално равнище. Очаква се тези нови STEM центрове да имат доста влияние върху мотивацията и интереса на учениците към научните предмети, което е фундаментално за развиването на бъдещи иноватори и водачи в научно-технологичния бранш.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР