За мнозина Три билборда извън града е филм за гневна

...
За мнозина Три билборда извън града е филм за гневна
Коментари Харесай

В ерата на #MeToo няма "безгрешен" претендент за "Оскар"

За мнозина " Три билборда отвън града " е филм за гневна майка, която търси правдивост. Други обаче не могат да превъзмогнат обстоятелството, че ченгето расист, с което тя се бори, най-после е показано в позитивна светлина. " Призови ме с твоето име " пък е трогателна сантиментална драма за любовта сред двама млади мъже... само че някои считат за неправилно хетеросексуални артисти да извършват основните функции.

Във времена на засилена обществена сензитивност, подклаждана от разногласието за неравното показване на дамите и малцинствата на екран, а в този момент и от свадите за полов тормоз в Холивуд, нито един от главните кандидати за " Оскар " не може да избяга от рецензии на етична основа, отбелязва " Ройтерс ".

Снимка на деня: Три билборда в сърцето на Лос Анджелис >
Името на Джеймс Франко не се появи измежду номинациите за основна роля с The Disaster Artist, въпреки артистът да взе " Златен глобус " за нея - в това време негови ученички го упрекнаха в употреба Много по-тежки обвинявания не костваха възможностите за " Оскар " на Кейси Афлек през 2017 година - само че тази година братът на Бен Афлек ще ги гледа от у дома. Това обаче са единствено най-крещящите неизбежни несъгласия, зародили в светлината на придвижвания като #MeToo. Обвиненията към съществени кандидати за статуетките се простират

от плагиатство и до корист със затворнически труд

Фантастичният " Формата на водата " на Гийермо дел Торо, считан за любимец с 13 номинации, беше даден под съд от наследниците на известния драматург Пол Зиндел. Те настояват, че сюжетът за чистачка в лаборатория, която се влюбва в мистериозно страшилище и желае да го избави, е взет без позоваване от пиеса на Зиндел от 1969 година Студиото производител " Фокс сърчлайт " съобщи, че обвиняванията нямат никакво съображение.

" Вестник на властта " , филмът на Спилбърг с Мерил Стрийп и Том Ханкс, пък е подложен на критика, че основава неверното усещане, че " Вашингтон поуст ", а не " Ню Йорк таймс " първи е разгласил секретните отчети на Пентагона през 1971 година

" Най-мрачният час " има в пасива си остарели изявления на Гари Олдман, който в предишното е подлагал на критика Холивуд за прекомерна политкоректност и политически предубеждения. Освен това преди време артистът бе упрекнат в домашно принуждение от една от съпругите си.

Фотогалерия: Филмите и актьорите, номинирани за "Оскар " 2018 >
" Аз, Тоня " с впечатляващото осъществяване на Марго Роби като фигуристката Тоня Хардинг не откри място в категорията за най-хубав филм макар номинацията на Роби. Претенциите против него са, че се смее на гърба на най-бедните американци, както и че показва Хардинг като жертвата на нападението против съперниката й Нанси Керигън.

Колкото до " Дюнкерк " , критиците показват две неща - че продуцентите са икономисали пари от декорите, употребявайки труда на малолетни френски пандизчии, и че многото индийци от английските колонии, сражавали се във Втората международна война, са забравени от сценаристите.

Най-шумната акция

като че се развихря против любимеца " Три билборда отвън града ". Черната комедия третира точно взаимната непоносимост и крайната поляризация на обществото, само че след серия катарктични събития приключва с по-ведър звук. Това съгласно някои е прекомерно лековато за филм, който се занимава с тематиката за расизма в Съединени американски щати. Режисьорът и сценарист Мартин Макдона, който е британец, съобщи, че героят на Сам Рокуел не се " отървава " най-после. Това е комплициран и комплициран филм, каквато е и действителността, в която живеем, сподели Макдона.

Един от дребното филми, измъкнали се " сухи " от предоскаровите стихии, сякаш е режисьорският дебют на Грета Геруиг " Лейди Бърд ". Моментът на дамите в Холивуд разрешава на Геруиг, актриса и сценарист с премия от " Сънданс ", да получи нужното внимание. Цайтгайстът работи и в интерес на Кристофър Плъмър, който размени обвинявания в полово принуждение Кевин Спейси във " Всичките пари на света " и в този момент е номиниран за поддържащата си роля.

Основателни или не, дали рецензиите, подгрявани и от лагерите на конкуриращите се филми, са трансформирали резултата, ще стане ясно в неделя, 4 март. В промишлеността обаче считат, че свадите занимават повече медиите, в сравнение с близо 8-те хиляди членове на академията. Мисля, че множеството гласуващи се концентрират върху филмите и осъществяванията, не върху шума, споделя Дейв Каргър, сътрудник на уеб страницата IMDB, пред " Ройтерс ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Оскари 2018 (19)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР