За мнозина това да бъдеш инфлуенсър все още не може

...
За мнозина това да бъдеш инфлуенсър все още не може
Коментари Харесай

Цената на интернет славата: Пред какви психични проблеми са изправени инфлуенсърите

За мнозина това да бъдеш инфлуенсър към момента не може да се назова специалност. Обикновено критикуващите са онези хора, които нямат визия какво е количеството работа и грижа, които се влагат в това начинание.  Днес обаче ще отправим взор към една не толкоз известна тематика - психическия аспект на това да заставаш всеки ден пред камера и да създаваш наличие за милиони консуматори.

   

С какви психологични проблеми се сблъскват младежите, които построяват кариера като инфлуенсъри? От това се интересуват публицистите от Voice of America (VOA), проследявайки историите на индийките Прартана Прасад и Тарнум Шейк - две ярки и изобретателни основатели на наличие вкъщи и на работа.
 11 неща, които не би трябвало да бъдат в обществените ви мрежи  11 неща, които не би трябвало да бъдат в обществените ви мрежи  11 неща, които не би трябвало да бъдат в обществените ви мрежи  11 неща, които не би трябвало да бъдат в обществените ви мрежи
Темата за психологичното здраве в областта на обществените медии в Индия беше повдигната след един драматичен случай - самоубийството на младата инфлуенсърка Леена Нагванши през 2022 г. Каква е цената на това да бъдете „ харесвани “ в интернет защо тези инфлуенсъри не престават да споделят живота си със света?

Тарнум Шейк е на 23 години и е известен инфлуенсър в Индия. " Започнах да върша видеа, с цел да ми минава времето по-бързо. Не съм предполагала, че това ще се трансформира в кариера за мен " , споделя тя. 

Само за 6 месеца Шейк съумява да притегли необятна аудитория с нейните къси занимателни видеа, в които употребява характерен индийски акцент. " Ако бях използвала този акцент от 2017 година, сигурно щях да имам 10 милиона почитатели през днешния ден, " споделя инфлуенсърката.

Тарнум признава, че непрекъснатият напън да прави вайръл видеа я кара да изпитва тревога. 

   

" Има доста конкуренция измежду инфлуенсърите. Винаги наподобява като че ли всеки се оправя по-добре от мен.Затова би трябвало да се уверя, че върша най-хубавите видеа. Също поради това желая да качвам наличието си преди всички останали. Ставам доста нетърпелива. Качвам най-малко по две нови видеа дневно.Стресът от това да създавам ново наличие всеки ден ме прави тревожна от време на време. Стоя будна до 2 през нощта, "  споделя тя. 

" Ако ти кажех, че има нещо в телефона ти, което може да те направи звезда за една нощ, щеше да си изгубиш мозъка. Опияняващо е да мислиш за вида награди, които можеш да получиш от това да представяш себе си в интернет " , казва Прартана Прасад.

Според Прасад за инфлуенсърите няма ясна граница сред работота и персоналния им живот - това, което правиш в платформата е твоя живот. 

Вижте видеото, с цел да научите още за това пред какви душевен провокации са изправени освен инфлуенсърите в Индия, само че и тези по целия свят, както и какво е професионалното мнение на психолозите по тематиката.  
 Какво разкрива за теб профилът ти в обществените мрежи  Какво разкрива за теб профилът ти в обществените мрежи  Какво разкрива за теб профилът ти в обществените мрежи  Какво разкрива за теб профилът ти в обществените мрежи
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook  , последвайте ни в Instagram  , намерете ни в TikTok  .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР