За мнозина шампанското може и трябва да се пие само

...
За мнозина шампанското може и трябва да се пие само
Коментари Харесай

5 причини да пиете шампанско без специален повод

За мнозина шампанското може и би трябвало да се пие единствено по доста специфични мотиви.

Сватби. Нова година. Дипломирания. Раждания. Ама единствено първи раждания!

Да, за мнозина пиенето на шампанско е толкоз висш акт, че никога не трябва да позволяваме някакви си нормални събития като второ или трето раждане да ни го скапват. Все отново шампанското не е бира или вино, и в случай че допуснем то да се държи като тях, бихме го трансформирали в… нормално.

А „ нормално “ е нищо повече от общителен метод да кажем „ не изключително особено “.

Подобна наклонност би трябвало да натъжава всички фенове на шампанското и искрящите питиета. Няма подозрение, че те са специфични. Всъщност даже можем да се съгласим, че шампанското е най-специалното пиво на света.

Но дали пък това не е основателна причина да го консумираме колкото се може по-често?

Също както влагаме цялото си свободно време в обичаното занимание да вземем за пример. Та нали за това е животът?

Така де, стига да сме си отметнали останалите задания. Със сигурност пиенето на шампанско би трябвало да стои някъде по-късно да си нахраниш децата. Но също толкоз несъмнено е, че хората, които пазят шампанското единствено за специфични мотиви, пропущат доста. Дайте да забележим за какво.

Важно е да честваме дребните неща

Никой не може да оспори, че огромните случки в живота са почтени мотиви за тържество. Но животът не е единствено огромни случки. Напротив.

Той е най-вече в дребните всекидневни наслади. Питиета след работа в сряда вечер. Пикник на поляна в неделен следобяд. Храна за у дома с обичания сериал в самотна петъчна нощ.

Всичките тези моменти може и да не са чак толкоз вълнуващи, колкото „ огромните “ мотиви, само че най-малко ни оказват помощ да оцеляваме сред тях. Дават ни мотив за усмивка всеки ден. Е, по какъв начин да не отпразнуваш нещо сходно? Със сигурност заслужават най-малко една чаша с балончета.

Дори не би трябвало да е безумно скъпо

Може би хората са прави, че шампанското е прекомерно скъпо, с цел да си го купуваме всеки ден.

Ако не си богат по завещание или Захари Бахаров не ти е крещял името по тв приемника, надали можеш да изкараш повече от няколко месеца с сходен темп. Но пък някъде там има толкоз други пенливи други възможности.

Те може и да не са тъкмо шампанско, само че това не им пречи да са доста положителни. И им оказва помощ да са обичайно евтини.

Вземете за образец кава и просеко. Ако би трябвало да бъдем почтени, чаша кава дневно май е по-добре от чаша шампанско дневно. Защото нали него си го пазим единствено за специфични мотиви?

Ах, тези балончета!

Има едни хора, които постоянно дават по 30–40 лева за йога, тъй като им работило успокояващо.

Дайте да ви светнем малко: взирането в издигащите се в чашата балончета има тъкмо същия успокоителен резултат.

И коства на половина на това някой да ви кара да заставате в анатомично невъзможни пози. Ако приемем, че се наливате със скорост половин бутилка просеко в час, преди малко ви направихме към четири пъти по-изгодна оферта за нравствен мир.

С шампанско всичко е по-така

Спомняте ли си какво казахме за елементарните събития. Е, забравете го. Трябва ви единствено чаша шампанско и всяко „ нормално “ събитие незабавно се трансформира в величествен хепънинг.

Доставката на пица във вторник вечер става файн дайнинг. Питиетата преди полета се трансформират в извънредна дегустация. Дори събирането със сватовете може да мине за клубно преживяване. Всичко е въпрос на шампанско. Или задоволително шампанско.

Шампанското е като фотошоп за неугледните моменти в живота. Винаги е добра концепция. Винаги, в 10 от 10 пъти, прави всичко по-добро.

Животът е прекомерно къс

Клише е, но е правилно факсимиле. Защото животът е прекомерно къс, с цел да пестим от удоволствия. Никога не знаеш какво те чака зад ъгъла.

Затова е изключително значимо да се възползваме от моментите, които са ни дадени, и да ги прекарваме колкото се може по-пълноценно и щастливо.

Наистина ли желаете да погледнете обратно и да съжалите, че не сте правили задоволително от нещата, които обожавате? Наистина ли?!

Защо не си налeете една кава и не помислите по този въпрос?
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР