За мнозина празничният сезон може да бъде изпълнен с ужас

...
За мнозина празничният сезон може да бъде изпълнен с ужас
Коментари Харесай

Психологът споделя съвети как да се справите със скръбта по време на празничния сезон

За мнозина празничният сезон може да бъде изпълнен с смут и в никакъв случай повече, в сравнение с след гибелта на обичан човек. Първият празничен фамилен миг без тях може да наподобява неизпълним, защото ритуалите, вкоренени в живота ви от детството, към този момент не съществуват, променяйки пейзажа и предизвиквайки мъчителна смяна.

С вярата да помогне на другите, писателят Стивън Петроу показа по какъв начин възнамерява да преживее този „ първи “ празничен сезон без сестра си Джули, която умря през юни. Пишейки за Washington Post, дружно с Мери-Франсис О’Конър, доцент по логика на психиката в Университета на Аризона, и други, които са изгубили близки, те разкриха някои на практика препоръки по какъв начин да се ориентирате в празничния сезон.

Докато някои хора имат вяра, че е най-добре да се скрие загубата по време на празненства, като роднините избират да я скрият под килима, с цел да избегнат спомагателна болежка, О'Конър споделя, че е значимо да запомните, че всеки човек в фамилията ще скърби по друг метод и изискват...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР