За мнозина месото е неизменна част от диетата им. Но

...
За мнозина месото е неизменна част от диетата им. Но
Коментари Харесай

4 неща, които се случват с тялото ни, след като откажем месото

За мнозина месото е неизменима част от диетата им. Но знаете ли, че отводът от тази храна може да докара до забележителни промени в тялото, както към положително, по този начин и към неприятно? 

Колко е потребно месото?
Като цяло концепцията за вегетарианството набира все по-голяма известност. Много хора съблюдават сходен хранителен режим, трансформирайки го в собствен метод на живот.

За някои от тях отводът от месо е наложително изискване за възстановяване на здравето им. За други това е фешън наклонност. Но цялостното елиминиране на месните артикули от диетата води до редица последствия. Учените към момента не са постигнали единогласие по въпроса дали е потребно да се откажем от месото или не.

Ето и какво тъкмо ще се случи в тялото ни, в случай че го изключим от менюто си.

1. Тежестта в стомаха ще изчезне

Не е загадка, че месните артикули са по-трудни за преправка от храносмилателната система, спрямо растителните храни. И по тази причина, в случай че се откажете от месото, доста скоро ще забележите, че тежестта в стомаха, от която постоянно се оплаквате след вечеря, изцяло е изчезнала. Освен това животинските артикули, за разлика от растителните, способстват за засищане на тялото с отпадни артикули, които се отделят по време на храносмилането. Това несъмнено не е доста потребно за здравето ни.

2. Риск от по-малко болести
Ако желаете да живеете дълго и здравословно, НЕ яжте този тип месо
Редица фактори въздействат върху продължителността на живота и здравословното хранене несъмнено е един от тях. Напредъкът на медицината също...
Прочети повече
Много вегетарианци, придържайки се към диетата си, виждат възстановяване на положението на сърдечно-съдовата система и понижаване на недоволствата, предизвикани от обвързваните с нея болести. Освен това диабетът и хипертонията при тях са по-рядко срещани.

Отказът от месото води до понижаване на риска от затлъстяване и коронарна болест на сърцето.

Ако замените животинските храни с растителни, това ще докара до по-нисък риск от развиване на атеросклероза.

3. Дефицит на желязо

Независимо от преимуществата на вегетарианската диета, трябват да се вземат поради и нейните дефекти. Например, по-добре е хората, страдащи от анемия, да се съветват с доктор, преди да създадат корекции в режима си.
Най-здравословните и нездравословните способи за подготвяне на месото
Месото и другите скотски протеини несъмнено могат да бъдат част от здравословното хранене. Червеното месо е отличен източник на пъл...
Прочети повече
С изключване на месото от диетата си, рискувате да се сблъскате с недостиг на желязо, което ще способства за спад на хемоглобина. А това от своя страна води до доста нарушавания във функционалностите на организма и утежняване на здравето.

4. Дефицит на омега-3 мастни киселини

Дефицитът на желязо е последван от липса на омега-3 мастни киселини, които също се съдържат в задоволително количество в месото. Но с вярното и уравновесено хранене е допустимо да се избегне всичко това.

Много растителни храни са превъзходен сурогат на месото. Необходимо е само да методите умело към въпроса или да се свържете със експерт, който ще изготви специфична диета за вас, въз основа на характерностите на вашето тяло и желания.

Важно: Статията е само с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор или експерт по здравословно хранене!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР