За много стартиращи компании основателят е най-ефективният пиар на разположение.

...
За много стартиращи компании основателят е най-ефективният пиар на разположение.
Коментари Харесай

Ефективен и безплатен пиар, даже за стартъп

За доста започващи компании създателят е най-ефективният пиар разполагаем. Заради дълбоките си знания и ентусиазма за бизнеса, това е най-подходящата персона, която да показа историята на компанията. Това споделя предприемачът и основател на наличие Дженифър Спенсър за Entrepreneur.com . Според нея шерването на историята на марката е значимо за триумфа на всеки бизнес, а положителният пиар може да способства, само че откакто създателите нормално не са пиар специалисти, задачата може да им се стори сложна.

Тук идват на помощ 5 метода за ефикасна, безвъзмездна и бърза гласност.

Изпращайте видео

Журналистите непрекъснато са затрупани със известия. Някои от информациите са положителни, само че доста от тях не са. И даже най-хубавите имат потребност от работа, с цел да изпъкнат. Поради този факт, видеото може да е ефикасен метод бързо да привлечете вниманието на създателя.

Съобщенията постоянно са безлични и еднотипни, само че видеата им дават облик и темперамент. И явно тази тактика работи добре. Попитайте Сенди Пел от Spin Sucks, която отбелязва в блога на компанията си, че „ видеото работи толкоз добре, че когато за първи път го използвах в известие, получих близо 50% по-висока ангажираност, в сравнение с при текстовите известия. “

Изградете взаимоотношения, употребявайки обществените медии

Социалните медии са едно от най-хубавите места да проучвате и достигате до публицистите и инфлуенсърите, които постоянно пишат за вашата сфера. Всеки профил на инфлуенсър дава точна и настояща оценка на неговите опит, сфера и даже персонални ползи. Това са детайлите, които способстват за органично постигане и достоверно създаване на взаимоотношения.

Както Нийл Пател изяснява в своя „ Наръчник по пиар за начинаещи за софтуерни стартъпи “, „ фокусът на пиар проекта ви за офанзива би трябвало да е в основаването на другарства, не – контакти. “

Плюс това, употребявайки обществените медии за създаване на връзка с инфлуенсъри и публицисти, можете бързо да ревизирате тона и стила на всеки създател, с цел да видите дали съответствува с позицията на личния ви бранд. Честно казано, можете също и да получите безвъзмезден пиар. Защото взаимоотношенията са мощни. Освен това, създателите имат потребност да пишат за нещо при всички положения.

И за кой да пишат тогава, с изключение на за създателите на стартъпи, които познават и на които имат вяра в обществените медии (т.е. вас)? Ако към момента имате потребност от увещание, Business2Community оповестява, че 68% от публицистите в едно изследване откриват новините си в Туитър. Каква по-убедителна причина да обърнете внимание на обществените медии?

Започнете да употребявате така наречен „ нюзджакинг “

„ Нюзджакингът “ е мощна тактика за извличане на гласност. И е извънредно елементарно да се направи. Терминът разказва потреблението на актуалните известни вести за привличане на внимание към личния ви бизнес. С други думи, употребявате пиар импулса от друга вест, с цел да увеличите видимостта на личния си бранд.

Пример за това се появи, когато светът полудя по това дали роклята е жълта и черна, или синя и бяла. Dunkin Donuts, разчитайки на това, че новината към този момент е станала вирусна, сътвори Туитър пост с донати в цветовете на роклята.

Но по какъв начин можете да го постигнете вие, откакто към този момент сте заети да изграждате компания?

Един ефикасен инструмент за осведоменост за настоящи истории и горещи тематики е функционалността на Hooty.co за „ нюзджакинг “. Можете да изберете за известия за какви истории да се абонирате и след това да съобщите на публицистите, които следвате, съответстваща история, която да усили видимостта на марката ви. Дори в случай че това значи да създадете лична линия донати, пиарът за 1 милион $, който получавате, си коства.

Изпращайте съответстващи текстове

Поддържането на съответност е решаващо за гарантирането, че концепцията ви ще бъде определена. Журналистите имат потребност да основават наличие, което си заслужава, което значи, че всичко, което им се предлага, би трябвало да откри допирна точка с аудиторията им.

Изпращането на уместно наличие, допълнено от подобаващата допирна точка, значи, че първо би трябвало да определите кои изявления са най-подходящи за задачите ви.

Събирайте имейли точно

Докато доста пиар връзки могат да бъдат основани през обществените медии, изпращането на имейли до публицисти, които евентуално могат да пишат за вашата сфера, към момента е решителен съставен елемент за добиването на видимостта, от която се нуждаете.

Важно е да пишете текстове, които имат персонално чувство и са уместно форматирани; също толкоз значимо е да изпращате текстове на настоящи имейл адреси. Ровенето в интернет за имейл адреси, които може да са остарели, лишава време.

Добиването на видимост за компанията към този момент не е толкоз просто, като изпращането на прес релийз и пазаруването на реклами. Докато тези задания могат да са част от цялостната маркетингова тактика, видимостта посредством изявления и други медийни източници е жизненоважно за увеличението на капацитета за триумф на компанията.

Публиките, толкоз постоянно заливани с реклами, жадуват за роман или метод, основан на вест, когато им се предлага нов бранд. Това прави пиара изключително значим съставен елемент за триумфа на бизнеса. И в случай че създателите вършат своя личен пиар, напълно от тях зависи да основават ефикасни известия и да образуват смислени връзки с публицистите и инфлуенсърите.

Да знаеш по какъв начин да го правиш вярно икономисва доста време. И за никой времето не е по-ценно от това за един започващ създател на компания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР