За много собственици на бизнеси обратната връзка за самите тях,

...
За много собственици на бизнеси обратната връзка за самите тях,
Коментари Харесай

4 аргумента в полза на онлайн ревютата

За доста притежатели на бизнеси противоположната връзка за самите тях, споделяна онлайн, може от време на време да наподобяват като фонов звук – неминуем е, само че постоянно е там. Освен това елементарно може да се не помни.

В ера, в която триумфът на бизнеса се основава на взаимоотношението бранд-потребител онлайн, отхвърлянето на онлайн отзивите като фактор е огромна, даже евентуално скъпа неточност, счита Адам Петрили.

В своя обява за Entrepreneur той обобщава 4 обстоятелството за онлайн ревютата, които не би трябвало да подминавате.

Четат ги повече, в сравнение с си мислите

Може да бъде примамливо да мислите, че единствено дребна част от потребителската ви база чете отзивите онлайн. В последна сметка кой с изключение на дребна част от хората интензивно търсят онлайн или даже се интересуват от онлайн противоположна връзка за вашия бранд, изключително от хора, които въобще не познават?

Оказва се, че много. Според изследване от 2016 година на изследователския център Pew цели 82% от възрастните в Съединени американски щати споделят, че най-малко от време на време четат онлайн потребителски оценки или мнения, преди да закупят продукт за първи път, а 40% споделят, че съвсем постоянно или постоянно го вършат. Това значи, че на всеки 10 евентуални клиенти, търсещи вашата марка онлайн, осем преглеждат мненията на други хора за вашия бизнес, преди да станат действителни купувачи.

В взаимозависимост от онлайн обсега на вашата марка това може да се трансформира в хиляди и даже милиони очи на клиенти, които сканират отзивите за компанията ви всеки ден.

Потребителите в действителност имат вяра на онлайн ревютата

Според друга анкета на Pew по-голямата част от американските консуматори (81%) споделят, че базират решенията си на тяхно лично изследване онлайн. Всъщност хората избират това пред това да попитат фамилията и приятелите си или да изискат експертно мнение.

За някои промишлености връзката преглед-доверие е още по-неоспорима. Например някои хора даже не обмислят да ядат в избран ресторант, преди да се извърнат към рецензиите онлайн.

B2B клиентите се доверяват още повече на рецензиите. Проучване от 2018 година на G2 Crowd и Heinz Marketing откри, че над 90% от B2B купувачите са доста по-склонни да създадат покупка, откакто намерят позитивен отзвук онлайн. Ако B2B услугите са вашият фокус, вашите онлайн ревюта са мястото, от което стартира свързването с марката.

Качеството на ревютата има значение

Един кисел потребителски отзвук може да се отрази неприятно на марката ви, да повлияе на настроенията на клиентите и, да, може даже да отблъсне някои от тях. Но когато този отрицателен коментар се смеси с другите и повлияе на рейтинга ви в уебсайт за ревюта, може в действителност да започнете да усещате дискомфорта.

За положително или не, вашите оценки във Фейсбук, TripAdvisor и други платформи имат директно и неотложно въздействие върху държанието на клиентите и в последна сметка върху приходите от бизнеса ви.

Отговорите на ревютата са значими

Наистина ли е належащо ангажирането с отзивите от консуматори? Може да наподобява малко досадно или излишно, само че също по този начин е нещо, което доста консуматори търсят и даже чакат, когато преглеждат онлайн противоположна връзка.

Според Harvard Business Review цели 89% от клиентите четат по какъв начин марките дават отговор на мнения за самите тях. Тази цифра ясно демонстрира, че неуспехът на бизнеса да отговори на мненията на клиентите, без значение дали са позитивни или негативни, не остава неусетен и даже може да стартира да основава съмнение.

***

Отговорите на ревюта освен имат въздействие на потребителите, само че имат непосредствено и значимо влияние върху крайните ви резултати, създавайки стойност и подтиквайки клиентите още по-близо до точката на покупка.

Адам Петрили за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР