За много случаи на издирвани от Интерпол българи, които си

...
За много случаи на издирвани от Интерпол българи, които си
Коментари Харесай

Николай Радулов: Виждал съм Маргините на плажа, докато ги издирва Интерпол

За доста случаи на търсени от Интерпол българи, които си вървят свободно у нас, описа в студото на bTV проф. Николай Радулов. Той разяснява обстановката със Стайко Стайков, който се оказа в болница след побой.

``
реклама

" Нормално е да се окаже, че е в България, тъй като Интерпол търси лицата в чужбина. Ние сме били мнокогратно очевидци на търсени хора, които умерено си живеят - пандизчии на плажа да вземем за пример, с Митьо Очите имаме няколко такива случая. Навремето пък като търсеха Маргините аз ги виждах на плажа пред себе си ", сподели някогашният секретар на Министерство на вътрешните работи.

" Имам избрани подозрения за контрола, който се оказва на КПП-тата, тъй като неведнъж хората, които са оповестени в Гърция, са засичани тук. Дупките в тази система са толкоз огромни, че аз самия съм виждал преди години хората, които нямаха визи, просто минаваха зад КПП-то против 20 евро. Предполагам, че Стайко Стайков е влизал и излизал неведнъж от България. Напълно допустимо е да е потърпевш. Не знам дали е похитен, само че може да е бил пребит. На тези, които не вършат това, което властта желае от тях, им се случват неприятни неща. Всичко това още веднъж наподобява на опит за преразпределяне на благосъстоятелност и на напън върху богатите хора. Синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви да вземем за пример е в пандиза, а той доста малко има контакти със фамилията си - отглеждан е от баба си, след това беше в Швейцария, в Англия ”, разяснява още той.

Бившият началник на ЦСБОП Тихомир Стойчев разяснява, че когато едно лице е обещано за издиравне на Интерпол, значи, че към този момент са изчерпани опциите на националното търсене. " Тези фамилии на процедура са израсли под опеката на органите за сигурност през тодините. Те са следени, разработвани. Бих се въздържал дали има похищение. Нямаме задоволително данни - може да има, може и да няма. Може да е някаква инсценировка ", коментнира той.

" Нещо би трябвало да се направи, с цел да се спре корупцията и да се промени този модел на политика и ръководство. Дали ще се намерят запаси в страната, или ще продължим да си отглеждаме статуквото такова, каквото е? Тоест да продължаваме да следим и да разясняваме сходни случаи. По-скоро съм черноглед и ще стане последното ”, заключи Тихомир Стойчев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР