За много от вещите и предметите в домовете си смятаме,

...
За много от вещите и предметите в домовете си смятаме,
Коментари Харесай

10 неща, които смятаме, че са вечни, но имат срок на годност

За доста от движимостите и предметите в домовете си считаме, че са безконечни, само че истината е, че всичко има период на валидност, написа каналът " Top Of The Tops " във vbox7. Ето и с кои неща би трябвало да внимавате, с цел да не навредите на здравето си:

Дървени лъжици и бъркалки

С времето по дървените лъжици и бъркалки се образуват пукнатини, в които могат да се развият рискови за здравето ви бактерии. Затова сменяйте дървените принадлежности всяка година.

Сол

Заради другите добавки в солта е добре тя да се сменя на всеки 3-5 години.

Всеки има в кухнята си подправки, които даже не помни от кой момент са. За благополучие те не могат да се скапват, само че пък губят аромата и свойствата си. Сушените билки устоят 1-3 години, а смлените - 2-3 години.
свързани новини4244на 24.08.2021
Разклонители

Разклонителите и удължителите нямат период на валидност, само че с напредването на възрастта тяхната успеваемост понижава и могат да са причина за пожар. Добре е да ги сменяте на всяка 1-2 години.

Кърпи

Дори след постоянно пране на кърпите е добре те да бъдат сменяни на всеки 3 години, защото с тях бършете тялото си и те доста бързо могат да се захабят и станат нехигиенични.

Гъба за баня

Влажната среда на гъбата дава добра среда за развиването на бактерии и гъбички. Затова я сменяйте на всеки 1-2 месеца.

Четка за коса

За да поддържате косата и скалпа си в най-хубава форма е добре да сменяте четката си за коса на всеки 6 месеца.

Парфюм

Повечето парфюми са със от три години. След този интервал можете да забележите смяна в аромата и кисела нотка, която сигурно няма да ви хареса.

Пантофи

Дори при постоянно пране, домашните чехли бързо могат да станат нехигиенични. Затова ги сменяйте на всеки 6 месеца, с цел да бъдете в помощ и на краката си.

Възглавници

Възглавниците могат да се трансфорат в леговище на бактерии и алергени, които да бъдат рискови за здравето ви. Добре е те да бъдат сменяни на всеки две години.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР