За много от нас са страхотни баби и дядовци, които

...
За много от нас са страхотни баби и дядовци, които
Коментари Харесай

7 знака, че децата ви имат токсични баба и дядо

За доста от нас са страхотни баби и дядовци, които обичат внуците си тъкмо толкоз, колкото и ние. Но дано бъдем почтени - не всички са такива. Понякога бабите и дядовците могат да се окажат егоистични и манипулативни, а това на собствен ред да трансформира връзките в фамилията в непрекъсната драма. Ако подозирате, че децата ви усвояват неприятни модели на държание и постоянно са в токсична среда, ето 7 сигурни знака, които ще ви дадат отговори.
1. Подкопават ви като престиж
Нищо, което вършиме, не е задоволително и те постоянно знаят по-добре. Често подкопават нещата, които вършиме и казвате като родител, освен това пред децата ви. По предписание този вид баба и дядо не съблюдават границите, които сте задали, и трансформират рутината в цялостен безпорядък.
2. Пречат на вашите решения като родител
Ако вашите родители или свекъри дадат на отрочето ви да гледа 15 минути повече телевизия или чаша сок, тук не става дума за неспазване на „ разпоредбите “, а за галене. Но в случай че се случва непрестанно и всичките ви правила се нарушават непрекъснато, най-вероятно си имате работа с токсични баби и дядовци.

3. Насаждат възприятие на виновност
Макар към този момент да са възрастни, това не значи, че са изгубили хитрия си разум. Ако постоянно употребяват, с цел да ви накарат да вършиме това, което желаят, нещата не са добре. Това е един най-лошите модели на държание, които могат да бъдат усвоени от едно дете. Фразите, които манипулативните баби и дядовци споделят, могат да бъдат разнообразни, само че все се въртят към насаденото възприятие на виновност - „ Значи не ме обичаш “, „ Ако беше по-добър наследник, нямаше да се постанова да... “ и така нататък
ОСТАНАЛИТЕ ЗНАЦИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР