За много области в Северна България днес е в сила

...
За много области в Северна България днес е в сила
Коментари Харесай

Сняг и снегонавявания в 12 области

За доста области в Северна България през днешния ден е в действие жълт код за рисково време с предстояща снежна завивка сред 5 и 15 сантиметра.
В 12 области в страната е разгласен жълт код за евентуално рисково време, оповестява Националният институт по метеорология и хидрология.

Предупреждението за снеговалежи е в действие за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе и София - област.

За областите Търговище, Разград, Шумен, Добрич и Силистра, с изключение на снеговалежи се чакат и значителни превалявания от дъжд.

Още нощес стартира да вали изобилен сняг. На прохода Петрохан натрупа близо 10 сантиметра. Пътните служби предизвестяват придвижването през планинските проходи да е изключително деликатно.

Възможно е да се образуват снегонавявания. В избрани моменти колите ще се стопират за по-добро снегопочистване.

Валежите от запад-югозапад ще стартират да стопират, най-късно в крайните североизточни региони. Там дъждът краткотрайно ще се примесва със сняг. Облачността над Югозападна България краткотрайно ще се раздра, само че още вечерта ще стартира още веднъж да се усилва.

Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 5 и 10 градуса, по-ниски в северозападните региони. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за декември, на следващия ден ще се покачва.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. През деня от юг на север преваляванията ще стопират. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максимални температури на въздуха - сред 9 и 11 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е облачно, в масивите от Западна България ще вали сняг, в останалите региони - дъжд. След обяд в Рило-Родопската област преваляванията ще спрат и облачността краткотрайно ще се раздра.

Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е сдържан до мощен. Максимална температура на 1200 метра - към 3 градуса, на 2000 метра - към минус 2 градуса.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР