За много киномани споменаването на Блейд Рънър води до носталгия

...
За много киномани споменаването на Блейд Рънър води до носталгия
Коментари Харесай

Блейд Рънър 2049“ - готови ли сме за филма 30 години по-късно

За доста киномани споменаването на " Блейд Рънър " води до носталгия и фенски въздишки. Може би заради тази причина, когато при започване на 2015 година към този момент дефинитивно стана ясно, че нов " Блейд Рънър " ще има и негов режисьор ще е Дени Вилньов, вниманието на международната публика беше на момента привлечено.

Дълго време преди този момент Ридли Скот (режисьор на кино лентата от 1982 г.) уверяваше, че точно той ще режисира и второто заглавие. На всички въпроси дали Харисън Форд още веднъж ще е част от актьорския състав, Скот или отхвърляше по разнообразни аргументи, или просто даваше отговор, който по никакъв начин не разясняваше обстановката.

Днес, дни преди международната премиера на " Блейд Рънър 2049 ", множеството незнайни са ясни. Освен една - ще успее ли новият филм да се " отлепи " от остарелия и да заживее личен пълностоен живот. Тук всеки ще си отговори на този въпрос самичък.

Оптимизъм има

И той се корени в разнообразни " жокери ", които откривахме по време на снимачния интервал, а и по-късно.

Едно от нещата, които донесоха доза утешение, беше изявление на Вилньов , в което признава, че е почитател на първия Блейд и ще вложи цялата си обич умения, с цел да сътвори логичен и художествено изкусен филм. Ще се съгласите, че шансът режисьор, изпитващ фенско наслаждение от това, което прави, да оплеска кино лентата, с който се е заел, е извънредно дребен. Разбира се, не е невероятно. Но въпреки всичко...

 Снимка 316044

Както към този момент споменахме, Харисън Форд ще е значима част от кино лентата, само че не трябва да подценяваме и неговия кино " правоприемник " - Райън Гослинг . Вече потвърдил се като един от най-хубавите международни артисти сега, Гослинг безспорно ще се оправи с тежката задача да бъде съществена движеща фигура в новия " Блейд Рънър ".

Онова, на което желаеме да наблегнем обаче, не са огромните имена в актьорския състав, тъй като те са ясни. Иска ни се да ви представим някои любопитни обстоятелства, които съпътстват " Блейд Рънър 2049 " или са част от сюжета. Няма и да спойлваме, единствено ще подсилим по този начин или другояче " раздразненото " ви любознание.

Малките елементи

Едно от нещата, които евентуално знаете първия " Блейд Рънър " от 1982 година, е, че персонажът на Харисън Форд - Рик Декард , през последните 30 години се е крил в Лос Анджелис. Е, няма да ви споделяме за какво (ние и не знаем), само че това сигурно ще е значим акцент в идната премиера.

Филмът от 1982 година остави отворен и различен значим въпрос, а точно дали Рик е човек, или репликант . И почитателите, и главните фигури в снимачния екип са разграничени по тази тематика. Хубавото е, че точно в " Блейд Рънър 2049 " всички най-сетне ще получим отговор на този въпрос. Или най-малко по този начин се надяваме.



Още когато публично се разбра, че продължение на оригинала ще има, стартира да се шушука и вероятно за още филми по-късно . Е, то е ясно, че всичко зависи от триумфа на " Блейд Рънър 2049 ", само че ние сме уверени, че премиерният филм ще бъде всичко, което зажаднелите за положително продължение киномани чакат.

Още един факт, който нас изключително мощно ни интригува, е заигравката на Вилньов с климатичните промени , настъпили 30 години след действието в първия филм, и метода, по който наподобява светът и всички футуристични благоприятни условия, с които режисьорът е разполагал.

В голям брой изявленията Вилньов изяснява, че на драго сърце е опитал със светлината и по този метод е основал една неповторима и мощно въздействаща визия за своя филм.

По-рано тази година излезе играта " Blade Runner 2049: Replicant Pursuit " . Тя се явява първата от общо три, свързани с кино лентата, които ще се появят на бял свят. Уви, ревютата за VR играта не са по никакъв начин положителни. Дано ситуацията да не е същото и с кино лентата.

Само преди няколко дни пък известна марка уиски сподели новата си напитка , напълно въодушевена от " Блейд Рънър 2049 ". Както виждате, май целият свят се вълнува от идната премиера, тъй че всичко си е в реда на нещата.

За край на подготовката преди премиерата ви предлагаме едно изключително любопитно видео, основано от екипа на IMDB. В него са съпоставени фрагменти от истинския филм на Ридли Скот и такива от формалния филмов откъс на " Блейд Рънър 2049 ".

Световната премиера на кино лентата е на 6 октомври 2017 година

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР