За много хора успехът е синоним на богатство или звезден

...
За много хора успехът е синоним на богатство или звезден
Коментари Харесай

Четири съществено важни характеристики за натрупване на богатство

За доста хора триумфът е синоним на благосъстояние или звезден статут.

В тази връзка в библиотеките и книжарниците има хиляди книги, изследвания и публикации със препоръки по какъв начин да забогатеем.

Авторите на схемите за бързо замогване се целят във все по-големия брой хора, които считат, че съществуват някакви скрити знания за натрупването на благосъстояние. Наивни хора харчат хиляди в опит да намерят някой гуру, който е подготвен да им разкрие формулата за струпване на благосъстояние.

Съвременни създатели наводниха рафтовете в магазините със своите препоръки, рекомендации и секрети, обогатявайки се от търсенето. Тяхната публика пропуща обстоятелството, че парите се насочват не към купувача на книга или посещаващия семинар, а към създателя или лектора, написа Бrаян Хоб в Entrepreneur.

Необходимостта за предприемане на дейности

Богатство не се натрупа с пасивно четене или слушане, а с дейности. Знанието е евентуална или съхранявана сила, която на процедура не коства нищо, в случай че не се употребява и трансформира в каузи. Действията, а не мислите, основават благосъстояние чрез основаването на нова промишленост (като Илон Мъск) или вложенията (като Уорън Бъфет).

За замогването няма секрети или къси пътища (с изключение на сключването на брак с богат съпруг/съпруга). Въпреки това, хората, които са на върха на финансова пирамида, нормално имат избрани черти на характера.

Четири значително значими характерности за натрупването на благосъстояние

Навиците на тези, които реализират необикновени триумфи, не се наследяват, а се учат и практикуват. Усвояването на тези присъщи черти не е нито елементарно, нито мъчно, а предумишлено и непрестанно. И въпреки някои хора да са по-склонни по природа към някои от тези неща, те са налични за всички.

Концентрация

Ежедневният живот е изпълнен с неща, които отвличат вниманието ни на всякакво равнище. Някои от тях са обилни, само че множеството са незначителни. Концентрацията е способността да си слагаме цел и да се концентрираме само върху нея, до момента в който не бъде реализирана.

Натрупването на благосъстояние е странствуване, което продължава с години, в случай че не и през целия живот. И въпреки положителният външен да влия върху дължината на пътешествието, малко на брой са тези, които се снабдяват ненадейно с благосъстояние.

Повечето благосъстояния се натрупват постепенно посредством непрекъснато и умно вложение на част от приходите. Фокусирайте се върху вашата дестинация и избягвайте да губите време, сила и капитали за отклонения, сбъркани направления и случайности.

"Инвестирането би трябвало да е повече като гледането на багра, до момента в който съхне или трева, до момента в който пораства. Ако желаете вдъхновение, вземете 800 $ и отидете в Лас Вегас ", споделя Пол Самюелсън, първият американец, спечелил Нобеловата премия за стопанска система.

Самодисциплина

В основата на концентрацията е самодисциплината, което е способността човек да управлява мислите и дейностите си. Някои определяте самодисциплината и като "способността да отлагаме удовлетворението. "

Инвестирането изисква да спестявате част от приходите си постоянно за на следващия ден и да отказвате незабавното задоволство, което получавате от днешната покупка. Онези, които не могат да управляват разноските си, рядко натрупват или резервират благосъстояние.

Повечето съумели хора не са извънредно надарени или гении, а елементарни хора, които се научават да свързват днешните дейности с утрешните резултати. Ако би трябвало да перифразираме хумориста Уил Роджърс, единствено дисциплината ви дава опция да избягвате да харчите пари, които нямате, за неща, от които нямате потребност, с цел да впечатлявате хора, които не познавате.

Експертиза

Много хора бъркат знанията с експертизата. Първото идва от четенето и опита; експертизата, от своя страна, е способността да употребявате знанията за реализиране на съответни резултати.

Пример за разликата е тази сред общопрактикуващ доктор и хирург. И двамата са медици, само че на лекаря му липсват уменията, добити по време на часовете, прекарани в операционната зала. По същия метод на хирурга му липсват цялостните диагностични умения на общопрактикуващия доктор. И двете специалности изискват характерна експертиза.

Успешните вложители имат потребност от познания за дисциплини, като счетоводство, финанси и разбор на скъпи бумаги, добити посредством учене. Експертизата обаче се построява посредством непрекъснато и обективно използване на знанията или това, което учените назовават "целенасочена процедура. "

Нещо повече, изисква се упражняване на нещата, с които не се справяте добре. Проучвания демонстрират, че единствено като работите върху нещо, което не можете, ще се превърнете в специалиста, който желаете да бъдете. Експертите се основават, не се раждат.

Управление на риска

Тъй като бъдещето е неразбираемо, всички аспекти на човешкото битие крият риск. Успешните вложители би трябвало да схващат типовете опасности, свързани с обещано деяние и да минимизират вероятността нещо да се случи, както и мащабите, в които да се случи.

Инвестиционната философия на Джордж Сорос се концентрира върху евентуалните капиталови загуби. "Не е значимо дали сте прави или грешите, а какъв брой пари печелите, когато сте прави и какъв брой пари губите, когато грешите ", споделя той.

Инвеститорите могат да ръководят своите вложения, тъй че да лимитират евентуалните си загуби като:
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР