За много хора пестенето на пари е трудно нещо. Те

...
За много хора пестенето на пари е трудно нещо. Те
Коментари Харесай

Как лесно да пестим пари, без дори да усещаме?

За доста хора пестенето на пари е мъчно нещо. Те считат, че се изисква дисциплинираност, плануване и правене на комплицирани хватки, равносилни със счетоводството на огромна корпорация. Истината е, че има три лесни метода, които може да ползвате, с цел да спестявате пари доста елементарно - даже автоматизирано. В тази публикация ще ви споделим някои от тях. Започваме с най-лесната, с цел да стигнем до най-трудната за използване. Общото е, че не желаят доста изпитание и доста бързо могат да станат положителни привички. 

Стотинки в буркан
Как да живеем по този начин, че да пестим най-малко 500 лв. на месец?
Сумата в заглавието може да ви се коства нереална, само че според от метода ви на живот тя може да бъде даже по-висока. В тази публикация...
Прочети повече
Всеки ден като се прибирате от работа у дома, обърнете джобовете си и изсипете всичките си стотинки в един буркан. Правете това всеки ден, без изключение, само че не пипайте тези пари. Може да навиете цялото семейство да го прави. Нека бурканът да бъде по-голям, с цел да не се постанова да го изпразвате постоянно. Когато той се изпълни, изпразнете сумата, сортирайте я и я пребройте. След това идете да обмените дребните пари за едри ги вкарайте в сметка или на друго място, на което да стоят безвредно, с цел да не ги харчите. Може да видите какъв брой ще спестите за година по този метод. 

Правилото на 10%

Вторият метод е правилото на 10%. Може да го вършиме като отделяте 10% от всеки доход, който получавате и ги заделяте в спестовна сметка. Това работи добре в случай че получавате заплатата си всяка седмица или пък в случай че парите ви идват от разнообразни места. Една десета от приходите ви може да наподобява малко, само че спазвайте правилото прецизно за една година и ще видите какъв брой пари ще съберете. 

Фиксираното парче от пая
8 метода да харчите по-малко за нужните артикули в рецесията
Финансовата рецесия, инфлацията, намаляващите приходи и растящите цени изправят редица семейства пред финансови усложнения и ги принужд...
Прочети повече
Намислете си една сума, която желаете да спестявате всеки месец. Например, 200 лв.. И всеки месец без изключение, когато плащате сметките си, имайте поради, че би трябвало да заделите тези пари. Мислете това не за нещо компромисно, а като сметка, която би трябвало да платите непременно. Както сметката за тока - в случай че не я платите, ще го спрат. Наложете същата степен на значимост. Разбира се, би трябвало да определите сума, от която да не пострада качеството ви на живот. По този метод може и да не спестите най-вече пари, само че ще имате точна визия за спестяванията си за една година. И ще следвате правилото на множеството богати хора - да харчиш останалото откакто си икономисал, а не да спестяваш останалото след направените разходи. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР