За много хора океанът е част от онази картичка с

...
За много хора океанът е част от онази картичка с
Коментари Харесай

Ако ще бягаш, бягай за кауза с adidas

За доста хора океанът е част от онази картичка с палмата, която туроператорите ни демонстрират, когато ни канят на “перфектната почивка ” на някой “уникален остров ”. Океанът обаче е доста по-голям от картичката и доста по-голям от туризма. Както евентуално знаете, океанът е живот, само че поради пластмасата, попаднала в него през последните десетилетия, този живот е в заплаха.

Затова е прелестно, че на фона на всеобщата индиферентност от проблемите на планетата (които неизбежно се трансформират в такива на човечеството), има компании, които интензивно се ангажират с тази тематика.

Кампанията Run For The Oceans на adidas, отдадена опазването на океаните от пластмасови боклуци, се завръща и тази година. Тя се провежда в съдействие с неправителствената организация Parley и се организира от 2015 година насам.

Партньорство започва по време на събитието Oceans. Climate. Life., проведено от Parley в Ню Йорк, където Cyrill Gutsch, създател и CEO на Parley, показва амбициозната визия за преустановяване на замърсяването на океаните с пластмаса посредством тактиката, кръстена Parley AIR.



Именно на това събитие adidas и Parley показват своята идея за обувка, чиято горна част е направена от влакна и нишки, направени от рециклирани боклуци от океаните и мрежи за дълбоководен лов на риба.

В звук с тази иновация през последните 7 години adidas гладко отстрани производството на полиестер в продуктите си, като от края на 2020 повече от 50% от целия полиестер, който се употребява от компанията, е рециклиран. Тези старания и достижения изстрелват марката на водеща позиция измежду съперниците и дават обещание, че марката изцяло ще приключи потреблението на създаден полиестер в продуктите си до 2024.

Това обаче не е задоволително за еко проектите на adidas, заради което паметният бранд взема решение да включи в битката с пластмасата и хората. adidas се опира на силата на спорта, с цел да подтиква ангажираността и го прави по абстрактен и ефикасен метод.



Всяка година се организира самодейността Run For The Oceans, отдадена на любовта към бягането и към опазването на околната среда и океаните.

С помощта на бегаческото си общество из целия свят, adidas провежда събития, с които насочва към хората разнообразни провокации да се включват в битката против пластмасовите боклуци.

adidas Runners е международна общественост от хора с разнообразни истории и житейски опит, само че обединени от желанието си да станат по-добри бегачи, по-добри спортисти и в последна сметка - по-добри хора.

До момента самодейността Run For The Оceans е обединила повече от 3 милиона бегачи по света, които групово са избягали над 25,5 милиона километра и да събрали 2,5 милиона $ в помощ на идеята.



Тази година световното предизвикателство на adidas включва покана към всеки, който желае да се включи в благородната и смислена идея. За всеки 10 минути, избягани от 23 май до 8 юни и регистрирани в приложението adidas Running, adidas и Parley ще почистят еквивалентното тегло на 1 пластмасова бутилка, до момента в който не се доближи количеството от 250 тона.

В България бегаческото общество на adidas в лицето на взе участие интензивно в популяризирането на идеята и тази година не е изключение.

В рамките на самодейността, adidas Runners Sofia провеждат серия бегачески събития, отдадени на придвижването.

Те са безвъзмездни и отворени за всеки, който желае да се включи.



Сега, (бул. Петко Каравелов “ 12) ще се организира особено просветително събитие, на което ще може да научите повече за активността на самодейността Run For The Oceans. Специален гост-лектор ще опише за пътя на пластмасата и по какъв начин да идентифицираме другите пластмасови боклуци, с цел да се включим в битката против тях и да помогнем на водните жители да продължат да плуват свободно в океаните. Така че си запазете датата!

Глобалното предизвикателство ще приключи на 8 юни, когато е Световния ден на океаните, с тичане в Борисовата градина в 12:00 часа.

Ако желаете да се включите в предизвикването, е задоволително да изтеглите приложението adidas Running и да се регистрирате изцяло гратис.

Нека бъдем част от смяна, тъй като всяка минута е от голяма важност.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР