За много хора, когато тръгнат да си избират евтина, но

...
За много хора, когато тръгнат да си избират евтина, но
Коментари Харесай

Как да изберем евтина печка с качествена фурна

За доста хора, когато тръгнат да си избират евтина, само че качествена печка, значение имат и качеството, и функционалностите на фурната. Ако сте измежду тези хората, помислете за следните препоръки, когато избирате новата си печка.

Пържола на фурна или свеж домакински самун звучи добре, нали?

В взаимозависимост от типа на печката фурната може да бъде електрическа или на газ. Това е напълно ваше решение дали ще изберете евтина печка на газ, или с електрическа фурна, само че би трябвало да знаете, че електрическите са по-лесни за потребление и оферират малко по-добри резултати.

Характеристиките на фурните са свързани с техния потенциал и броя на функционалностите. Капацитетът или размерът на фурната могат да бъдат от 30 до 70 литра, а най-важните функционалности са автоматизираното програмиране на готвене (за торти, тесто и др.), грил, печене на шишове, конвекция с парещ въздух (помага за оптималното систематизиране на топлината вътре във фурната), еко режими (предназначени за минимална консумация на енергия), самопочистване (фурната се почиства сама с натискане на един бутон) и други Грилът, шишът и конвекцията са от значително значение, тъй като оказват помощ за вярното и отмерено подготвяне на разнообразни ястия.

В взаимозависимост от бюджета, с който сте тръгнали да си купувате печка, била тя евтина или малко по-скъпа, имате няколко разновидността: има печки с двойна фурна, които оферират опция за печене на няколко ястия по едно и също време. Ако мислите, че тази функционалност е потребна за вас, изберете точно подобен модел, в случай че ли не - си вземете евтина печка с стандартна , тъй като ще дадете по-малко пари.

Автоматично разчистване на фурната - функционалност, която ще ви спести доста старания

Ако обаче можете да си позволите да платите малко повече за евтината печка, несъмнено би трябвало да изберете фурна с автоматизирана функционалност за разчистване. Вместо да губите време и старания за триене на фурната от вътрешната страна, тя може да има система за каталитично или пиролитично разчистване, а също и разчистване с пара. Системата за каталитично разчистване е система, при която фурната е оборудвана с дебели емайлови плочи, които притеглят мазнината и мръсотията и ги разграждат. Проблемът е, че тези плочи би трябвало да се сменят на всеки няколко месеца, което значи спомагателен разход. Въпреки това, това е най-елегантната система за разчистване, тъй като не е нужно да вършиме нищо, а фурната ще бъде постоянно чиста.

Пиролизата включва нагряване на фурната до температура от 500 градуса по Целзий, тъй че остатъците от храна просто да се трансфорат в пепел, с цел да можете да ги почиствате доста по-лесно с елементарна влажна забрадка.

Автоматичното разчистване с пара се появи напълно неотдавна при фурните и включва, както евентуално можете да предположите, активирането на специфична стратегия за разчистване, при която вода, сложена авансово в особено поделение, се преобразува в пара и по този метод почиства стените на фурната. Разбира се, цялата нечистотия ще се натрупа на особено място, където можете да я абсорбирате / почистите с забрадка или парцал.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР