За милионите, които празнуват Коледа, празникът е синоним на традициите

...
За милионите, които празнуват Коледа, празникът е синоним на традициите
Коментари Харесай

Коледните традиции по света

За милионите, които честват Коледа, празникът е синоним на традициите – от печене и декориране на коледни бисквити до накичване на коледното дърво, предава CNN. Много вървят по магазините или пазарят онлайн, с цел да намерят съвършения подарък, до момента в който слушат коледни песни. Хората се любуват на коледните паради, концерти и типичен коледни филми. По света коледните обичаи се разграничават, само че духът е еднакъв.

Австралия

За австралийците значи, че Коледа се пада през летния сезон. Тогава доста фамилии вършат барбекю и по-късно се насочат към плажа. Дядо Коледа се появява на плажа, от време на време дори и на сърф, вместо на шейна, осведоми " Фокус ".

Китай

Докато в доста страни лакомствата като бонбони и сладкиши се изяждат на Коледа, в Китай ябълките са празничното лакомство. Смята се, че традицията идва от сходството сред китайската дума за ябълка и тази за Бъдни вечер. Въпреки че Коледа не е формален празник в Китай, той става все по-празнуван през последните години. Ябълките са се трансформирали в подарък- опаковат ги в специфични кутии или ги увиват в цветна хартия, от време на време украсена с коледни послания.

Япония

В Япония мъж с бяла брада се появява на Коледа, само че това не е Дядо Коледа. Полковник Сандърс от KFC се появява на милиони японски вечери. Историята стартира при започване на 70-те години, когато мениджърът на първия KFC в Япония стартира да продава кутия с пържено пиле, която да бъде продадена на Коледа. Той сподели, че се е въодушевил, когато е чул чужденците в ресторанта му приказват, че ще пропуснат пуйката за Коледа. Тогава той измисля вечерята с пържено пиле, което да се трансформира в превъзходен сурогат и стартира да го пуска на пазара като метод да се отпразнува Коледа.

Чехия

В Чехия огромното празненство е на Бъдни вечер, когато се сервират обичайни ястия, включващи пържен шаран. Много фамилии ще купят рибата седмици преди Коледа и ще я държат във ваната си, до момента в който не пристигна време за вечеря. Но в наши дни доста фамилии ще пропуснат шарана, с цел да избегнат жестокостта към животните.

Норвегия

За някои норвежци християнските коледни обичаи се смесват с древноезическите. Една от традициите на Бъдни вечер е да скрият всички метли преди лягане, тъй като се счита, че вещици и зли духове, които излизат през нощта на 24 декември, ще откраднат метлите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР