За миг не съжалих, че уволних военния си министър, който

...
За миг не съжалих, че уволних военния си министър, който
Коментари Харесай

Петков: За миг не съжалих, че уволних военния си министър, който нарече случващото се военна операция

" За момент не съжалих, че уволних военния си министър, който назова протичащото се в Украйна " военна интервенция ", това съобщи Министър-председателят Кирил Петков на брифинг след срещата си с украинския президент Володимир Зеленски.

" Искам да благодаря за водачеството, което показахте освен за Украйна, само че и за целия свят. Украйна ще завоюва тази война. Нямам подозрения, че това ще стане ", добави министър председателят.

" Имаме толкоз доста общи дейности и синергия. България ще усили износа на украинска електрическа енергия, което ще ви даде свободен капитал, който може да употребявате ", добави той.

" Когато говорехме за енергийна сигурност, България може да е инструмент като употребява Трансбалканския газопровод и може да доставя газ от терминалите за полутечен газ в Гърция и Турция ", акцентира Петков.

" Имаме доста градове, в които има доста украинци, които приказват български. Благодаря, че ще ни помогнете българския транспортен съд да напусне Черноморск, с цел да видят моряците още веднъж фамилиите си.

" Много е значимо за България Украйна да вижда явен път към Европейски Съюз. Време е за нас да кажем, че това е мястото, към което Украйна принадлежи. Страната е част от Европейското семейство. Имате мощния глас на България, когат съм пред моите европейски сътрудници. Ще се върна в Украйна, когато пристигна време да честваме успеха. България е щастлива да ви поддържа ", приключи министър председателят.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР