За месеците юли и август ресторантьорите считат, че не трябва

...
За месеците юли и август ресторантьорите считат, че не трябва
Коментари Харесай

Ресторантьорите искат дефиниция за малко заведение

За месеците юли и август ресторантьорите смятат, че не би трябвало да има обвързване за носене на маски за личния състав в заведенията . За това настоя ръководителят на Българската асоциация на заведения Ричард Алибегов в студиото на Нова телевизия. Коментарът му идва по отношение на т за личния състав на дребните заведения, дребните търговски обекти и фризьорските салони, в случай че са ваксинирани.

Според него е по-добре маските да не са наложителни за летните месеци . Водещото е да се имунизират доста хора. Отпадането на маските крие своите опасности за хората, които не са имунизирани, което е причина за по-големи пикове през октомври и ноември месец на заболяването, уточни Алибегов. Той подсети затварянето на заведенията в края на 2020 година поради високите стойности на инфекцията, което е нещо недопустимо за ресторантьорския отрасъл.

Трябва да има формулировка какво е това малко заведение, настоя Алибегов.
 Ресторантьорите желаят да работят на 100%, хотелите - без ограничавания за множеството непознати туристи
Ресторантьорите желаят да работят на 100%, хотелите - без ограничавания за множеството непознати туристи

Може да изискат да работят на 60-70% от септември

В доста обекти има имунизирани хора, само че съгласно Алибегов не е допустимо безусловно всички чиновници на даден ресторант да се имунизират.

Ако този, който е имунизиран е безвреден, тъй като това също е ново, в този момент тезата е заменена - в случай че някои не желае да се имунизира, това е негово право, изясни Алибегов.

Той посочи, че най-важно към сегашния миг са не маските, а да се отстранен рестрикциите за жителите от Европейски Съюз, Русия, Англия и Израел .
 Заведенията още веднъж са недоволни, желаят незабавна среща с министъра
Заведенията още веднъж са недоволни, желаят незабавна среща с министъра

Разочаровани са от прекъсването на поддръжката посредством оборотен капитал

Адвокатът по здравно право Мария Шаркова , която се включи онлайн в студиото, уточни, че работодателите все още нямат право да изискват или да задължава чиновниците да трансформират имунизационния си статус. Трябва да се види дали ще бъдат отстранени маските за имунизираните или ще има някакъв % - дали ще се търси местен групов имунитет, изясни Шаркова.

Много е значимо да се дефинират обектите, с цел да няма тълкования, настоя тя. Шаркова се надява новата заповед на служебния здравен министър за частичното отпадане на маските да бъде ясна, разбираема и непротиворечива за хората.

Тя се надява още да няма дискриминация за неимунизираните от имунизираните .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР