За месеците на специална военна операция в Донбас бяха заловени

...
За месеците на специална военна операция в Донбас бяха заловени
Коментари Харесай

“Такова още не сме виждали”. Как западните трофеи удивиха войниците в Донбас

За месеците на специфична военна интервенция в Донбас бяха хванати доста западни титли. Гранатомети, ръчни противотанкови гранатомети, бронетранспортьори, ръчни оръжия, противовъздушна защита, автомобилна техника, оръдия и реактивна артилерия - всичко това в този момент се тества в пердах. За това по какъв начин се правят оценка непознатите „ дарове “ в ДНР – в материала.

Калашников е по-надежден

Първите американски “Джавелин” и английските НЛАВ пристигнаха в армията на Донецк през март.

" Вече ги изпробвахме на полигона - споделя офицер от армията на ДНР с позивна “Люти”. “Те са положителни, точни, само че безполезни в ръцете на небрежно подготвени бойци от Териториалната защита. А характерът на боевете в Донбас не ни разрешава да разкрием цялостния капацитет на западните ПТУР. За да поразите цел от “Джавелин”, би трябвало да задържите задачата в полезрението си за към 15 секунди, до момента в който ракетата " разбере " накъде да лети. Нашите танкове не се обрисуват на открити площи дълго време”, добавя военният.

Според военните даже античните руски " Фаготи " са съвсем толкоз ефикасни. Донецките танкисти се опасяват доста повече от украинската “Стугна”. Бронепробиваемостта е същата, само че се управлява от дистанционно управление. Не е належащо операторът да участва на установката - всичко може да се направи от прикритие.

" В допълнение към противотанковите ракети, ние заловихме доста леки оръжия в западен стил”, продължава офицерът. “Предимно разнообразни модификации на щурмови пушки АР-15. Някои се създават по лиценз в Украйна. Тези оръжия не ни изненадаха. Да, комфортни са, както в този момент е съвременно да се споделя - ергономични. Но има доста малко патрони за тях. Освен това тези дула са капризни. Нашият Калашников е по-надежден Но снайперите на ВСУ. Аз персонално стрелях от пленена голямокалибрена “Барет” M82. Прекрасно оръжие. Точно и далекобойно. Гарантирано продупчване на БТР в профил. ".

Военните от Донецк също хвалят тактическия комплект на пушката. Ако бойците от териториалната защита се бият с дядовите AK-47 и AKМС тогава постоянните елементи са доста по-добре въоръжени. Най-желаният трофей за стрелеца от армията на ДНР са колиматорните мерници “Холосайт” и “Еймпойнт”. В Русия такава прибавка коства най-малко 100 хиляди рубли. Във въоръжените сили на Украйна те са в съвсем всяка пехотна част.

" Като галактически транспортен съд "

Бойците на ДНР имат титли и то по-сериозни. 1-ва славянска бригада разполага с украински танк Т-64, хванат напролет край Запорожие. Машината е остаряла, само че " пълнежът " от вътрешната страна е съвременен. Термична камера в западен жанр разрешава да се види обект на разстояние до пет километра през нощта.

Военните признават, че сходни общоприети устройства на въоръжение в донецката войска работят на най-много два километра. Освен това сниманата " шестдесет и четворка " е оборудвана с камери - екипажът има 360-градусов преглед.

" Бронята им е доста добра”, споделя командирът на един от донецките батальони с позивна “Крест”. Украинският БТР-4 “Буцефал” стана " трофеен " в Мариупол. Не можаха да му се наситят. Вътре е като в галактически транспортен съд. оръжейна станция с 30-милиметрово оръдие. Операторът-стрелец го ръководи от таблет. Удобно и доста дейно. На разстояние до два километра извънредно рисково оръжие против лека бронирана техника и пехота. "

Индивидуално съоръжение

Униформи, бронирани жилетки, обувки, сухи дажби се доставят от въоръжените сили на Украйна от Запада в продължение на доста години и се създават в локални предприятия. Всичко това, съгласно бойците, доста оказва помощ на фронта и улеснява живота на боеца.

" Аптечките са впечатляващи - признава боен доктор с позивна “Хруст”. “Какво ли няма там. Два турникета. Препарати спиращи кървенето, срещу изгаряне, обезболяващи, антисептици, неонова палка, която свети в тъмното, специфични ножици, които да отрежат дрехата към раната. На нашите мобилизирани са дава се най-много гумен турникет и превръзки. Ситуацията последователно се усъвършенства, доброволците ни оказват помощ доста с медикаменти. Но те имаха такива през цялото време Ние сме в позиция на наваксване”, добавя той.

Офицер от армията на ДНР с позивна “Майстора” прецизира, че във войната е значим освен модерното съоръжение..

" Да, в доста връзки те са по-добре въоръжени и оборудвани от нашите бойци ", споделя той. " Но мотивацията също играе голяма роля. Не е ясно по какъв начин е при пристигналия тук от Западна Украйна. Ние сме на своя земя и мотивацията ни е наред”, добави той.

Една от задачите е да се пленява артилерия. Американските гаубици M777 и РСЗО ХИМАРС са " доста страхотни оръжия ". M777 във връзка с обсега на стрелбата покрива всички налични аналози. Ювелирните ХИМАРСпоразяват цели в тила - хранилища за муниции, щабове, места за централизация на пехотни елементи. Но въоръжените сили на Украйна имат малко от тези оръжия.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР