За мен законодателството е изключително важно. Това каза членът на

...
За мен законодателството е изключително важно. Това каза членът на
Коментари Харесай

София Владимирова от СЕМ: Трябва да има нов закон за медиите

За мен законодателството е извънредно значимо. Това сподели членът на Съвета за електронни медии София Владимирова по време на представянето на резултатите от национално представително изследване за публичните настройки на българите към медиите в страната.

Законодателният развой във връзка с медиите се случва малко безредно. В момента работим с един закон на 20 години. Този закон обезпечи една обективна и спокойна среда за медиите през тези години, само че времената към този момент са разнообразни. Трябва един нов закон, който да има нова философия напълно за медийния бранш. В този закон би трябвало да залегнат правото на персонална цялост, отбраната на данните, отбраната на малолетните, мястото и ролята на регулатора. Това са тематики, които би трябвало да имат една обща философия в една нова нормативна база, съобщи Владимирова.

Един нов закон би трябвало да бъде признат с доста необятен публичен консенсус. Трябва всички даимат единодушие, че проблемите се вземат решение със единодушието на обществото – ясно, транспарантно и почтено, акцентира тя.

Трябва да се намерения за това по какъв начин да бъде предпазен журналистическият труд, по какъв начин на публицистите бъде обезпечена ясна, чиста и транспарантна среда, в която те да работят. Без професионална и етична публицистика, доста мъчно можем да приказваме за високо качество на народна власт, сподели още София Владимирова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР