За мен вчерашната среща на българските управляващи с президента Зеленски

...
За мен вчерашната среща на българските управляващи с президента Зеленски
Коментари Харесай

Димитър Манолов: България отдавна доставя военни ресурси на Украйна през посредници, вече ще е малко по-директно

За мен вчерашната среща на българските ръководещи с президента Зеленски беше като преден конфликт с действителността, защото преди година и половина, когато стартира войната, всички ние съпреживявахме, посрещахме хора на прага си, тревожехме се, само че в някакъв миг всичко това стана фонов звук. Ежедневието ни пое и ние спряхме да се ужасяваме, че в Европа в 21  век една страна е нападнала друга, че има починали хора, че се атакуват цивилни обекти, просто спряхме да го преживяаме по метода, по който беше първоначално. Вчера си дадох сметка по какъв начин забравяме за тази действителност и водим някакви виртуални войни тук, в България, дали я има или я няма. 

Това разяснява пред Нова тв гражданският деятел Красимира Величкова. 

От друга страна беше държанието на Зеленски, който безусловно идва от бойното поле - какво успокоение, каква заземеност и възприятие на самоирония има към него. Нещо, което е доста човешко и го видяхме във всичките му диалози и в действителност аз се усещам признателна, че имах шанса да участвам на една такава среща, която съм сигурна, че ще остане в историята на България, уточни тя. 



Има една тематика, която ме тормози. Днес се приказва, че с помощта за Украйна нашата сигурност няма да пострада. Еми няма да пострада, тъй като тоя сигурност въобще я няма. Всички знаем, че България от дълго време взе участие както може с военни запаси в тази война. Само че до момента тези помощи минаваха през медиатори, а отсега-нататък ще са малко по-директно, коментира Димитър Манолов.

Мен в действителност ме тормози това, че може в един миг България да се трансформира от експортьор на ток във вносител на ток. Така стана с доматите, що да не стане по този начин и с силата, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР