За мен това е един опит да бъдат притискани държавите

...
За мен това е един опит да бъдат притискани държавите
Коментари Харесай

Предупредителната зона в Черно море е опит за „хибриден натиск“, смята дипломат

„ За мен това е един опит да бъдат притискани страните в района, да бъде оказван „ хибриден напън “. Да бъдем принуждавани да приемем тези условия, които Путин разгласи. “

Така Димитър Гърдев, посланик и ръководител на Комисията по външна политика в 46-ото Народно заседание, разяснява въвеждането от Русия на предупредителна зона в Черно море, която навлиза и в изключителната икономическа зона на България.

Това съставлява детайл от морската обсада на Украйна, която Руската федерация наложи по отношение на прекратяването на „ зърнената договорка “. Тази зона беше оповестена още предходната седмица, само че в същото време бе разширена по обсег и по време.

Неговата позиция е, че той може да се върне към „ зърнената договорка “, само че с едни нови условия, които дават опция селскостопанската банка на Русия да бъде още веднъж включена в SWIFT . Да получи облекчения и за торовете, и за амонячните съединения.

Изключителната икономическа зона не съответствува с териториалните води на една страна. Но при тези учения има някои правила, които би трябвало да бъдат спазвани: да не пречат на корабоплаването и да не основават риск за някаква форма на спор.

Тези учения не би трябвало да се преглеждат като един естествен развой, тъй като те са детайл от настояванията на Москва и в същото време детайл от войната против Украйна . След като „ зърнената договорка “ беше прекъсната, видяхме незабавни удари по пристанищната инфраструктура на страната, в това число в непосредствена непосредственост до Румъния.

Русия декларира, че тя си резервира правото да прави инспекции на плавателните съдове, в това число и тяхното задържане. Но от интернационална позиция, когато са сложени такива претенции, Русия би трябвало да даде един лист - какви артикули, товари и наличия тя смята, че могат да бъдат употребявани в спора.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР