За мен това беше различната новогодишна реч. Това каза в

...
За мен това беше различната новогодишна реч. Това каза в
Коментари Харесай

Главният секретар на Радев за новогодишната реч: За говорене на истини подходящо време няма

За мен това беше другата новогодишна тирада. Това сподели в предаването "120 минути " по БТВ основният секретар на Президентството Димитър Стоянов във връзка провокиралата доста полемики новогодишна тирада на президента Румен Радев.

Много години преди този момент слушахме захарасони новогодишни речи. Някой да ги е запомнил? Сигурен съм, че в случай че президентът беше произнесъл такава захаросана тирада, секунди след настъпването на новата година тя към този момент щеше да бъде забравена. Ако беше произнесъл захаросана тирада, смятате ли, че животът с минимални приходи би станал по-добър? Едва ли. За говорене на истини уместно време няма. Истините би трябвало да се споделят такива каквито са на всяко едно място. Едва ли би трябвало да се толерира лъжата и пошлостта. Президентът споделя истината, съобщи Стоянов.

Той разяснява и тематиката със закупуването на нов изтребител за Българската войска.

Всичко сътвори усещане, че не купуаме аероплан за българските Военновъздушни сили, а се купува политическа левгитимация. Когато се повтаря една и съща оферта, се основава усещане за някакви зависимости. Българското законодателства споделя, че изборът ще стане по избрана методика, само че когато променяш разпоредбите в хода на състезанието, става много забавно. Защо господин Цветанов заяви от Вашингтон новината за смяната на разпоредбите, уточни основният секретар на Президентството.

Кога президентът е приказвал за съответен вид аероплан – в никакъв случай. Ние приказваме за процедурата, избрана от изпълнителната власт и Народното събрание. Президентът не нападна офертата за F-16, а метода, по който става този избор. Тръгнали сме по конкурсно начало, а по-късно изборът става политически, след това отново на конкурсно начало, а през днешния ден министърът на защитата сподели, че изборът е политически. Лично аз към този момент се обърках по какъв метод ще бъде осъществен изборът. A в отчета на министъра на защитата е записано, че договаряния ще се водят единствено със Съединени американски щати, без значение от изискванията, акцентира Димитър Стоянов.

Трябва да закупим този аероплан, който можем да поддържаме, за което имаме нужните финанси. Трябва да си създадем доста точна преценка и да не закупим подобен аероплан, който да стои след това в укритията подземен, съобщи Стоянов.

Иначе и двата самолета имат своите преимущества и дефекти като всяко нещо в живота, добави основният секретар на Президентството.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР