За мен пътната безопасност е изключително важна. Моето разбиране е,

...
За мен пътната безопасност е изключително важна. Моето разбиране е,
Коментари Харесай

Иван Гешев за войната по пътищата: Всичко е заради безхаберието

За мен пътната сигурност е извънредно значима. Моето схващане е, че никоя институция не може да бъде мощна, в случай че е сама. За да се понижи пътният травматизъм и с цел да спре тази война по пътищата, би трябвало работа на доста институции. Това съобщи основният прокурор по време на полемика за възстановяване на пътната сигурност, съобщи кореспондент на

По думите му, за разлика от другите тип закононарушения, казусът с пътните катастрофи може да се реши с повече старания, ясна визия и предпочитание този проблем в действителност да бъде овладян.

В тази тежка икономическа и политическа обстановка българските жители не заслужават това, което им се случва (войната по пътищата, бел. ред.). Това може да бъде избегнато и да бъдат усъвършенствани резултатите. Това че сме водещи в Европа по произшествия се дължи на огромна степен на неналичието на взаимоотношение сред институциите. Проблемите се дължат на безхаберието, просто тъй като никой не го интересува тази тематика. Интересът е единствено когато възникне някое тежко произшествие и загинат хора, разяснява основният прокурор на България.

Гешев още един път акцентира, че всяка институция би трябвало да си прави работата в своите законови пълномощия и посочи, че е извънредно значимо взаимоотношението както сред обособените институции, по този начин и сред обособените управляващи в страната.

Има законодателни пропуски, които също не съставляват интерес през годините. Решаването на тези проблеми зависи от Министерство на вътрешните работи, АПИ, Народното събрание и кой ли още не. Важно е да има разговор и съгласуваност сред институциите и управляващите, уточни Гешев.

Главният прокурор осведоми, че е издал до наблюдаващите прокурори методически инструкции по две съществени посоки. Първото е обвързвано с по-сериозното разграничение сред несъобразителност и съзнателно закононарушение.

Много мъчно български магистрат може да изясни за какво се квалифицира като по неволя действие пътен случай, откакто водачът е седнал зад кормилото пийнал и дрогиран, т.е. той осъзнателно се е сложил в това положение, изясни Гешев.

Втората тенденция е да бъдат възлагани автотехнически експертизи за това дали пътните условия са оказали въздействие при зародило пътно произшествие. Гешев обясни, че сходна процедура се ползва рядко, само че се надява, че с издадените инструкции това ще се промени.

Това е значимо, тъй като пътната конюнктура също въздейства, не са единствено дейностите на водачите и редовността на транспортното средство, означи основният прокурор.

От своя страна Богдан Милчев от Института за пътна сигурност съобщи, че пътната сигурност в страната е съществено неглижирана от институциите.

Абсолютна нарушена съгласуваност сред институциите – те не си приказват, и жертва сме ние, хората, които се движат по пътищата, сподели той.

Милчев обясни, че главният проблем при пътните произшествия у нас е казусът със положението на пътищата, поради които водачите позволяват толкоз доста неточност. В тази връзка той уточни, че от Института са създали пътна карта, основана на шведския модел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР