За мен не е тайна къде са отишли милионите от

...
За мен не е тайна къде са отишли милионите от
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Ясно е къде са милионите от аферата Хемус

За мен не е загадка къде са отишли милионите от аферата " Хемус” и с интерес следя хора, които наблюдават моите думи и дейности, с цел да решат дали да не стегнат куфарите за Дубай. Това разгласи вътрешният министър Бойко Рашков в изявление за.

Рашков разгласи, че се е срещнал със арестувания за изтеглянето на 53 млн. лева Борислав Колев в наличието на неговия бранител, неговата брачна половинка и чиновник на вътрешния министър. На въпрос къде е станала срещата, МВР-шефът сподели: " Нека това остане един мой дребен секрет”.

Той сподели още, че знае къде са отишли парите, и даде да се разбере, че се следят хора, които се чудят дали да не изоставен страната в посока Дубай. На въпрос за какво тъкмо там, той изясни, че там една възможна екстрадиция би станала по-трудно, както и че въпросните лица са изнесли пари в тази посока.

Рашков разгласи, че е наясно и за какво чак в този момент прокуратурата е прогледнала за банкнотите и кюлчетата от шкафчето на някогашния министър председател Бойко Борисов и е почнала да търси произхода им. Той изясни, че в Министерство на вътрешните работи в тази посока се прави инспекция от няколко месеца. Тя тръгнала, откакто било открито, че прокурорската инспекция, почнала преди година и половина, била непълна. Тогава държавното обвиняване разгласи, че няма по какъв начин да се ревизира дали банкнотите и кюлчетата са същински, само че в този момент се задейства и желае от Българска народна банка да го направи.

" Една година и половина по-късно прокуратурата се задейства. Защо в този момент се напъва, къде е прокурорката, която твърдеше, че не може да се каже дали има банкноти и кюлчета? Дали не е във Върховна касационна прокуратура,” попита вътрешният министър Бойко Рашков. Според него една от задачите на инспекцията на прокуратурата е да спре тази на Министерство на вътрешните работи. " Сигурно желаят да кажат, че за едно нещо не може да има две инспекции, да изискат нашите материали и да смачкат всичко ", разгласи Рашков. На въпрос знае или единствено допуска, че ще стане по този начин, вътрешният министър разгласи: " Убеден съм ".

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР