За мен има сериозни проблеми в системата на детското здравеопазване

...
За мен има сериозни проблеми в системата на детското здравеопазване
Коментари Харесай

Адв. Шаркова: Има липса на комуникация между болници при педиатричната помощ

За мен има съществени проблеми в системата на детското опазване на здравето и се надявам този случай да остане изключение, само че да е мотив за сериозен диалог на тематика педиатрична помощ. Това разяснява в Сутрешния блок на Българска национална телевизия юристът по здравно право Мария Шаркова след гибелта на 3-годишно дете в столична болница.

Детето е умряло от едно извънредно неприятно затруднение, за което постоянно статистиката показва съдбовен край, изясни Шаркова.
Мария Шаркова, юрист по здравно право: Необходимо е да се изследва дали е можело да бъде предотвратено нещастното събитие, към този миг ние не разполагаме с резултатите от инспекциите, тъй че всеки един извод би бил несвоевременен.
Според Мария Шаркова има два съществени казуса в педиатричната помощ у нас - лутането на родители в разнообразни здравни заведения и липса на връзка сред лечебни заведения и лекари.
Мария Шаркова, юрист по здравно право: Много постоянно родителите се лутат в такива комплицирани обстановки, не знаят къде да отидат. В разнообразни лечебни заведения има разнообразни лекувания за деца. Освен това, невъзможността за съответна връзка на лечебните заведение и лекари да се наблюдава здравната помощ в нейната целокупност.
За страдание, в Европа ние сме водещи в отрицателната статистика за детска смъртност, добави в умозаключение Шаркова.
 Бойко Борисов за случая с умрялото дете: Трябва да има отмъщение Бойко Борисов за случая с умрялото дете: Трябва да има отмъщение
Премиерът Борисов се срещна със фамилията на умрялото 3-годишно дете тази заран преди съвещанието на Министерския съвет. Веднага по-късно той по...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР